הבוקר לאחר ביקור בגן ילדים בתוך מושב, עדיין לא יצאתי מהחניה וממש 2 מטר לפני היציאה נסעה ניידת והשוטר הבחין שאינני חגורה. בבדיקתו במסוף ראה שאין לי עבירות כלל וכלל מהיום הראשון לרשיוני וזה משנת 1987, ולכן נתן לי אזהרה רשומה. עדיין לא הגעתי לתמרור "עצור" בחניה ובודאי שאז הייתי חוגרת חגורה(לא לחינם אין לי עבירות). מבחינתי לקבל "רק" הערת אזהרה במקרה כזה, מיותר לחלוטין ויכל השוטר להזהיר אותי בע"פ, ללא צורך ברישום. העבירה לא נעשתה בנסיעה על כביש רגיל, אלא בחניה בתוך מושב. האם אני יכולה לערער על אירוע כזה, ככל שישמע תמוה? ישנם אנשים שאפילו הערת אזהרה אינה מגיעה להם וניתן לנהוג עימם לפנים משורת הדין, ולהשאיר את הרקורד שלהם נקי ללא רבב.
איריס שלום,
1- אני שמח שיש נהגים כמוך ששומרים על חוקי התנועה.
2- במקרה הספציפי את ביצעת עבירה מאחר שגם בתחום מושב וגם בחנייה כל עוד הרכב בנסיעה ואפילו איטית (2 קמ"ש לדוגמא) את חייבת להיות חגורה!!!!
3- הרישום הוא רישום נפרד במרשם ה"אזהרות" ואינו כולל ניקוד.
לסיכום - לעניות דעתי אין עילה מוצדקת לביטול האזהרה.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על התשובה ואני מבינה את סיכומך, אך להיכנס במיוחד לתוך מושב שקט בכדי לתפוס נהגים ולתת דוחו"ת, לא נראה לי כלכך מוסרי ותורם לציבור. הם יכלו באותו הזמן לעשות עבודתם בצומת דרכים סואנת שנמצאת ממש ביציאה מהמושב. אם בחירתם נבעה מרצון להעביר את זמן עבודתם בצורה קלילה יותר, ללא חשיבה מוסרית וטוהר מידות גרידא, מדוע אין לי עילה כאזרחית שומרת חוק לערער בנושא זה? לתקן את העולם - לא אוכל, אך להשיג צדק אפשר לנסות. תודה רבה על התייחסותך.
איריס שלום,
מבחינה תעבורתית את נהגת ב"דרך" ולכן יסוד העבירה התקיים גם אם לטענתך הסיכון בביצועה היה נמוך.
חוץ מהאמור לעיל לא נעים לי לומר זאת אך ככלל "צדק" בעולמנו היא מילה עמורפית ועד כמה שזה נשמע תמוה בפרט ב"עולם המשפט".
הצעתי היא לשכוח מהעניין זה יועיל לגופך ולנפשך.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר