חזרתי מבילוי בו שתיתי משקה אחד, נעצרתי לבדיקה ע"י משטרת התנועה, שאלו אותי אם שתיתי ואני הודיתי על אותו משקה יחיד ששתיתי. השוטר ביקש ממני להיבדק ואני סירבתי משום שנלחצתי מאחר וזו הפעם הראשונה שאני נתקל בסיטואציה מסוג זה מזה מאחר ושמעתי שהמכשיר לא אמין. השוטר ביקש ממני לחכות ברכבי לקח לי את רשיון הרכב ואת רישיון הנהיגה ונתן לי זימון לשימוע . קיבלתי מסמך על לקיחת רשיון רכב ורשיון נהיגה השאלה שלי היא מה ההשלכות של הסירוב הזה האם אני אענש בחומרה לא מגיע לי האבסורד הוא שאם אני הרי "שיכור" איך ייתכן שהייתה לי האופציה לנהוג מיד לאחר האירוע?
רן היקר,
נפלת קורבן לדרך שבה המשטרה נוהגת עם נהגים רבים שכמותך.העונש על עבירת הסרוב הנו שנתיים פסילת רשיון מינימום.
מילת עידוד, זה שאתה מואשם בסרוב לא אומר שמבחינה משפטית סרבת. קיימת דרישה חוקית כדי לקיים את התנאים של סרוב לביצוע בדיקה.
בכבוד רב,
ערן בן-עמי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
עבירה של סירוב להיבדק הינה עבירה חמורה מאוד. החוק קובע, כי מי שמסרב להיבדק דינו כדין נהג שנהג בשכרות. השאלה הינה האם הסבירו לך כדין את משמעות הסירוב, דהיינו, שנהג שמסרב להיבדק רואים אותו כמי שעבר עבירה של נהיגה בשכרות .
בשימוע, סביר להניח, כי יפסל רישיון הנהיגה שלך ל - 30 יום וכן, רישיון הרכב.
המלצתי אלייך, פנה לעו"ד! שכן, אם תורשע, בית המשפט עלול להטיל עלייך, בין היתר, עונש של שנתיים פסילת רישיון נהיגה בפועל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר