שלום אשמח אם אוכל להעזר בפורום המקסים לצורך בירור שאלה משפטית
האם ניתן לתבוע מהמשטרה (מדינה) הוצאות משפט ו/או פיצוי לדוגמא במידה ואני יוצא זכאי במשפט תעבורה? אחדד מס נקודות להבהרה. השאלה היא על מקרה בו אצליח להוכיח כי השוטר משקר מעל דוכן העדים וכי הדוח ניתן כשהשוטר ידע שלא בוצעה העבירה (בבקשה לא לתקוף נקודה זו. זה נתון בשאלה, אוקיי? מוכח מעל לכל ספק באמצעות צילום ווידאו של מצלמת אבטחה) בהנחה שאצליח לגרום לשוטר גם להודות בבית המשפט ששיקר בנתנו את הדוח. ובהנחה שלצורך הוכחה זו היה עלי להוציא הוצאות כספיות סבירות האם ניתן לתבוע את ההצרות הללו? פיצוי? הפסד זמן? עגמת נפש? (לא שכט! במקרה בו אינני מיוצג) בבקשה אשמח לקבל תשובה המבוססת על נתוני השאלה ולא תשובה מדוע הנתונים לא נכונים. השאלה והתשובה בהנחה שכפי שציינתי השוטר הופרך והודה בשקר תדה רבה
אשמח במידה ואכן ישנה אפשרות תאורתית לתבוע הוצאות וכו שתפנה אותי בהתבסס על איזה סעיף לאיזה חוק אני יכול לתבוע את זה והאם תוך הליך משפט התעבורה או בהליך נפרד לאחר הזיכוי?
יוני שלום,
1- הפתרון הקלאסי לסוגיה שהעלת בשאלתך מצוי בסעיף 80 בחוק העונשין (צריך לעמוד בתנאים). בקשה שכזו מגישים רק לאחר הזיכוי ולאותו ביהמ"ש שזיכה (במקרה שלך ביהמ"ש לתעבורה).
2- אפשרות נוספת היא תביעה נזיקית על פי העוולות בפקודת הנזיקין(עפ"י רוב רשלנות), תביעה שכזו מוגשת בבית משפט אזרחי(שלום/מחוזי עפ"י גובה סכום הפיצוי).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר