ברחוב שבו אני גרה מסומנים 4 חניות לרכב נכה בעלי מספר רכב,כשחזרתי הבייתה ב2 בלילה אחת החניות הייתה פנוייה, כאשר בעל הרכב חנה את רכבו ליד החנייה המיועדת לו ולכן עקב מצוקת חנייה חניתי שם.בבוקר גיליתי לתדהמתי דוח מודבק לי על השמשה!האם מותר ל״שמור" חנייה עם מספר רכב ספציפי לרכב אחר של בן משפחה??אני מעוניינת להגיש ערעור,האם יש לי סיכוי?הכל מגובה בתמונות,כאשר אותו רכב נכה מגיע מוקדם וחונה בחוץ כדי שלבן המשפחה המגיע בשעות שבהם קשה למצוא חנייה-תהיה חנייה וודאית.מקומם.
תמר שלום,
אם אכן רכב הנכה "שומר" מקום לבן משפחה אחר זה מקומם. את יכולה פשוט בכל פעם שאת נתקלת בתופעה להתלונן במשטרה/בעירייה והרכב החונה יקבל קנס בסך 1000 ש"ח(כי הוא לא הרכב הרשום בתמרור).
לעניין הטענה כי יש לך מעין "היתר" להחנות בחניית הנכה מאחר ורכב הנכה החנה במקום אחר - טענה זו (להערכתי )דינה להידחות על ידי התביעה (העירונית/ המשטרתית) כמו גם, ע"י בית המשפט.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
במידה והערעור שלי יידחה האם הקנס יוגדל מעבר ל1000 ש״ח שקיבלתי?האם יש איזושהי דרך להפחית או להמיר את הדוח לאזהרה?כאשר זו העבירה הראשונה שלי!
תמר שלום,
במידה והבקשה לביטול הדו"ח תדחה יהיו לך מיום מתן התשובה 30 ימים לשלם(1000 ש"ח) או לבקש להישפט.
הקנס יכול לגדול רק במידה ותבקשי להישפט ובתנאי שתורשעי.
לעניין ההמרה באזהרה, יש לך 30 ימים לבקש זאת(מיום מתן הדו"ח) ובתנאי שהדו"ח הינו משטרתי. אם הדו"ח הוא של עירייה/מועצה אין הסדר של המרה.
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר