חניתי באדום לבן מאחורי פח אשפה גדול שחסם את הדרך. כשחזרתי לרכבי ראיתי אישה לבושה בבגדים אזרחיים מצלמת את רכבי ופקחית במדים הניחה את הדו"ח על השמשה שלי. פניתי אליהן ושאלתי מי היא האישה הלובשת אזרחי וענו לי כי היא פקחית סמויה במבצע אכיפה.
הפקחית (שגם טעתה בשעת הדו"ח, כתבה 10:30 בעוד השעה הייתה 22:30) רשומה על הדו"ח והשנייה לא. פניתי לאגף הפיקוח (של עיריית באר שבע) ושם טוענים שרק פקחית אחת נכחה בעת מילוי הדו"ח והיא עצמה צילמה. טענו שהפקחית השנייה נכחה במקום אך לא יצאה מניידת הפיקוח.
אני מבקשת להישפט. מה סיכויי לבטל את הדו"ח?
טל שלום,
1- הטעות ברישום שעת הדו"ח הינה טעות מינורית הניתנת לתיקון.(למשל ע"י צירוף של דו"ח ממוספר שניתן לפני ואחרי בהם מצוינת השעה נכון).
2- הפקחית שרשמה את הדו"ח (לא זו שצילמה) עדותה מספיקה כדי להרשיע אותך במידה ובית משפט יתן אמון בעדותה.
3- האשה השנייה(הצלמת) יכולה לחזק את עדות הפקחית גם ללא התמונה (עדות ראייה לביצוע עבירה מצידך), אך כל זאת בתנאי שתצורף כעדת תביעה.
4- במידה והתביעה העירונית תהא מעוניינת להציג את התמונה היא תוכל לעשות זאת אם תצרף בשלב מאוחר את הפקחית הסמויה כעדת תביעה.
לסיכום - אינני מוצא בטענותיך עילה לביטול הדו"ח ו/או לבקש להישפט, אם כי זו זכותך עפ"י חוק.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר