האם תיתכן פסילת רשיון כאשר בזמן אירוע של תאונת דרכים (אני טוענת שלא התקיימה כלל) לא הוזמנה על ידי המתלוננת משטרה מאחר ולא נחבלה או שלא נצפו סימני חבלה/לא בקשה שמשטרה תוזמן ? כמה זמן מאז האירוע ניתן לפסול רשיון ?
כמה זמן לוקח לקבל זימון למשטרה אם הוגשה תלונה ?
תמי שלום,
אני מבין שאת נסערת ולכן שאלתך מעט מעורפלת.
1-אירוע של תואנת דרכים יכול ויהיה עם נזק רכוש קל בלבד ויתכן כי מי שנפגע ברכב השני כלל לא הרגיש כך בזמן התאונה ורק לאחר מספר שעות/ימים פנה לקבלת טיפול רפואי.(ומרגע זה התאונה מוגדרת "כתואונה עם חבלה").
2- אינני יכול לקבוע מתי תוזמני למשטרה אם בכלל. (יש מצבים בהם נסגרים תיקי חקירה מחוסר עניין לציבור או מחוסר ראיות).
3-במידה ולא הגיע משטרה למקום ו/או לא הוזמנת לשימוע בפני קצין אזי רישיונך לא נפסל מנהלית(ע"י קצין). עם זאת במידה וקיבלת כתב אישום וזימון לביהמ"ש בהחלט ישנה אפשרות שתפסלי כל עוד כתב האישום הוגש עד 5 שנים מיום האירוע(התיישנות עבירת עוון).
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על התגובה. אני כשבוע מאז האירוע לא קבלתי זימון בטלפון ולא בכתב לשימוע. האם יש פרק זמן להזמנה לשימוע כאשר לא היה נוכח שוטר ?
תמי שלום,
עפ"י הנתונים הללו לא נראה כי תפסלי מנהלית. (בנוסף עלי להדגיש כי מטרת הפסילה המנהלית היא "לצנן" את הנהג. אי לכך, משך הזמן בו לא הוזמנת לשימוע מחזק את ההשערה שלא תוזמני לשימוע לשם פסילה מנהלית).
בברכה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר