שלום. קיבלתי דוח משוטר שנסע לידי ברכב סמוי, בדוח נכתב שדיברתי בנייד ללא מיקרופון המותקן ברכב. בפועל דיברתי ברמקול של הטלפון עצמו, אין לי דיבורית, והמכשיר היה מונח במקום יציב על הדש-בורד. האם יש טעם לכתוב להמרה לאזהרה או הקלה בקנס? אין לי עבירות תעבורה קודמות ויש לי ותק של כ-13 שנים בנהיגה. אם כן - למי פונים בכתב? לתחנת המשטרה ממנה יצא הדוח?
רותם שלום,
אם אכן כדבריך הטלפון הנייד הונח במקום יציב (עליך לצלם את האביזר בו הותקן/הונח הנייד) כדי להוכיח את טענתך.
אך עלי לציין כי הבקשה במקרה כזה צריכה להיות בקשה לביטול הדו"ח ולא בקשה להמרה (אף על פי שאת עומדת בתנאים להמרה שהם כדלקמן: 10 שנות ותק, 5 שנים ללא עבירות) אך התנאי השלישי בהמרה לאזהרה הוא..."הודיה" בביצוע העבירה תוך הבעת חרטה.
על פי מה שתארת את לא מודה בביצוע העבירה אלא כופרת.
בכל אופן את אחת משתי הבקשות עליך להפנות למפנ"א - מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל, כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
