שלום רב,
עיריית תל אביב נתנה לי דו"ח חניה בגין חניה לרכב של נכה משותק רגליים (וגם גררה). העניין הוא שבדוח נרשם כל הקנס הוא על 1000 ש"ח למרות שבצד השני של הדוח, היכן שמפורטות רשימת העבירות וגובה הקנסות בגינם רואים שמודפס 500 ש"ח קנס והפקח תיקון ל- 1000 שח וגם בגוף הדו"ח הוא רשם 1000 ש"ח. לא ברור לי האם הפקח רשאי בכלל לתקן בכתב ידו ואם כן מה ההרשאה החוקית לכך. בנוסף, איפה אני מוצאת את החוק עזר של העבירה כלומר הדוח מפנה לחוק עזר לתל אביב (העמדת רכב וחנייתו) סעיף 6(ד)(16) כל החיפושים שעשיתי באינטרנט לא מצאתי כלום... אני רוצה ללכת למשפט...
אשמח לדעתכם.
תודה רבה!!
שלום לשואלת,
יתכן מאוד כי פנקס הקנסות (במידה וזה לא פלט של מכשיר) ישן.
צו התעבורה עודכן בחודש 12/10 ונקבע כי חנייה במקום המיועד לנכה (זה האישום), גובה הקנס יהיה בסך 1000 ש"ח.
לא פירטת אילו טיעונים תעלי במשפט לכן לא אוכל להתייחס לרוצנך להישפט, פרט לעובדה שמגיע לכל נאשם יומו בפני בית המשפט.
נ.ב לנוחיותך ציטוט החוק : "לא יעמיד אדם ולא יחנה רכב...
(16) ליד תמרור ג 43- המסמן מקום חניה לרכב של נכה משותק רגליים,
למעט נכה שרכבו נושא תג נכה;"
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
עו"ד ויגלר,
ראשית, תודה על התשובה המהירה!!
הטענה העיקרית שלי היתה שלפקח אין הרשאה לתקן בכתב יד דו"ח חניה אשר הינו בבחינת מסמך משפטי וזאת ללא חתימה ליד התיקון.
בנוסף חשבתי לטעון שאין כל תימוכין לתיקון הקנס מ-500 שח ל-1000 ש"ח וכי באותה מידה יכל הפקח (ללא כל אסמכתא) לכתוב במקום 500 ש"ח 2000 ש"ח.
זהו בעקרון, אבל נראה לי שמתשובתך אין לי הרבה סיכוי, לא כן?
שוב שלום,
את בהחלט צודקת לעניין התיקון ללא חתימה.
אך הדו"ח עצמו מכיל את כל הרכיבים על מנת להרשיע (אל תשכחי הקנס=העונש).
מהם הרכיבים: העובדות שמקימות את העבירה (מספר רישוי..., חנה ברחוב מס...' כאשר הוצב תמרור ג-43 ועוד).
גם סעיף האישום הוא נכון ומדויק וצוטט במלואו בתשובתי הקודמת.
הדבר האחרון הוא עד התביעה שהינו הפקח העירוני שתיקן את הסכום שנקבע כעונש. אך טענתך לרישום כל סכום באופן רנדומלי איננה נכונה כלל ולכן בתשובתי הקודמת ציינתי כי "צו התעבורה" תוקן. (שם קבע המחוקק עונשים[קנסות] לכל סוגי ואופני עבירת החנייה).
לסיכום - לעניות דעתי סיכוייך לזיכוי/ביטול הדו"ח אכן קלושים.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר