שלום רב, הערב מסתבר שחניתי בטעות במקום חנייה של נכה מבלי לשים לב. מדובר על חנייה ברח' הארבעה בת"א, כאשר מסתבר כעת שבתחילת הרחוב יש תמרור של 8 חניות נכים - אולם על המדרכה אין שום סימון ויש רק סימון דהוי על הכביש עצמו. אנחנו לא ראינו את התמרור וכאמור חנינו במקום האחרון בשורה - במקום השמיני והאחרון, מה שאומר בערך 16 מ' מהשילוט.
האם יש לי עילה לביטול הקנס או להפחתתו? במידה וזה רלוונטי, מעולם לא חניתי בחניית נכים בעבר ואין לי כוונה לעשות זאת שוב....
נעה שלום,
מבחינת דיני התעבורה לא נדרש "כפל תמרור", קרי גם הצבת תמרור (437) וגם סימון על פני הכביש (נחשב לתמרור).
מאחר ובתיאור שמסרת אין לך טענה כנגד הצבת התמרור אלא פשוט לא שמת לב להימצאו, אין עילה לביטול הדו"ח.
עם זאת, במידה והדו"ח ניתן ע"י משטרה ולא ע"י העירייה ולאור עברך התעבורתי את יכולה לבקש את המרת הדו"ח באזהרה(דרישות: 10 שנות וותק, 5 שנים ללא עבירות תנועה והודיה בביצוע העבירה תוך הבעת חרטה).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
עו"ד ויגלר שלום רב,
תודה על תגובתך המהירה. לצערי כנראה שהדו"ח שניתן לי ניתן ע"י פקח של העירייה ולא שוטר (כך מופיע על הדו"ח עצמו).
האם יש דרך שאפשר בכל זאת לנסות ולבטל או לפחות להפחית את הדו"ח באחת מהטענות הבאות: 1) כאמור, התמרור מופיע כ- 16 מ' לפנימקום החנייה ובתחילת הרחוב מיד לאחר הפנייה, כאשר אנו באנו מרח' מאונך ובפנייה לרחוב לא ראינו את התמרור; 2) היעדר עבירות חנייהאו תעבורה קודמות בשנים האחרונות?; 3) כמו כן, אני אישית עובדת עם נכים יום יום ופועלת דווקא לקידום זכויותיהם במסגרת עבודתי. האם זה רלוונטי? אם כן - למי עלי לפנות וכיצד?
שוב תודה רבה,
נעה.
נעה שלום,
1- השאלה הנשאלת היא האם (סובייקטיבית) את לא הבחנת בתמרור או שמא לא ניתן היה להבחין בתמרור (אוביקטיבית)? במידה והתשובה הינה מבחינה סוביקטיבית, אין לך להלין אלא על עצמך. במידה והתשובה הינה מבחינה אוביקטיבית, עליך לצלם את המקום כדי שכל אחד המתבונן בתמונה לא יוכל להבחין בתמרור - וזו עילה לביטול הדו"ח עפ"י הקבוע בתקנה 22(א) סיפא בתקנות התעבורה.
2- ככול הידוע לי אין המרה לאזהרה בעירייה.
3- במידה ותחליטי להישפט על הדו"ח (שזו גם אופציה) בטיעוניך לעונש את בהחלט יכולה להציג בפני בית המשפט מסמך המוכיח את תרומתך לקהילת הנכים ואז אם ביהמ"ש יתרשם לחיוב הוא רשאי יהיה להפחית מגובה הקנס.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר