נתפסתי ברמה של 305 ..
אישומים סע' 62(3) + 64ב(א) ו 39(א).
לפני שאני ממשיך הלאה, רציתי רק לדעת מה ההשלכות לעניין משך פסילה, נקודות וכו'.
האם צריך לקחת עו"ד במקרה כזה (יש לי עבר נקי) או שאין הבד' בין רמת השכרות שלי למישהו שנתפס על 600 למשל ?
תודה !
שרון שלום,
עבירת השכרות נושאת לצידה בין יתר רכיבי הענישה פסילת מינימום בת שנתיים ימים.
הנקודות הנזקפות למי שמורשע בעבירת השכרות הן 10 נק'.
על פי החוק היבש(דה יורה) באמת אין הבדל ואין היררכיה או מדרג (למרות שלעניות דעתי המחוקק צריך לעשות זאת במהרה),אבל לפי הפרקטיקה (דה פקטו) יש הבדל אך לא אוכל לפרט כאן את כל הטיעונים. ממליץ לך בחום להתייעץ עם עו"ד.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אם אני לוקח עו"ד ונותן לו ייפוי כח, האם הוא יכול להופיע במקומי לכל אורך ההליך - או שאני אהיה חייב להופיע לפחות לשלב הראשון ואולי גם לפסק הדין ?
שרון שוב שלום,
התשובה היא תלוי?
באופן כללי לדיון הראשון אינך חייב להופיע במידה ואתה מיוצג. אך אם יוחלט (על ידך בעצת עורך הדין ) לנהל משפט, קרי יתקיים דיון הוכחות אתה תהיה חייב להופיע לדיון זה(בו גם תעיד כעד הגנה "1" וגם תחקר ע"י התביעה).
אופציה אחרת היא שבהתאם לנסיבות בתיק (בחומר הראיות) יומלץ להגיע להסדר עם התביעה, או אז (במידה ולא ידרשו רכיב של מאסר על תנאי-יש לשכות תעבורה שדורושות זאת) לא תצטרך להופיע לאף דיון.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אכן אין כל הבדל מבחינת החוק בין הכמות בה אתה נתפסת לבין אדם אחר שנתפס על כמות גבוהה יותר. בפועל קיים הבדל בענישה כאשר הדבר תלוי במספר גורמים נוספים.. (אכן קצת קשה לפרט הכל בכתב) מומלץ בחום להיוועץ בעו"ד מתחום התעבורה אשר מופיע בתיקים שכאלו.
לעניין הייצוג באופן כללי אכן אינך חייב להופיע לכל הדיונים אלא רק לחלקם אלא אם כן אתה מתעקש להיות או שבית המשפט מחייב אותך לעשות זאת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר