תודה על תשובתכם יש לי עוד שאלה השוטר אמר כי הקנס ישלח בדואר במידה והוא רשם אותו במקום אני לא אמורה לקבל אותו? השאלה היא האם אני לא אמורה לחתום על הקנס שהוא רשם כהוכחה לכך שמה שנרשם הוא נכון.
נניח וארצה להישפט איך אני אוכל להוכיח שמה שנכתב זה נכון או הפוך אם אין חתינה על הקנס הרי אין צילום של העברה זו רק מילה שלי כנגד מילה שלו
בלה שלום,
דו"ח תנועה יכול להינתן באחת מהדרכים הבאות: באופן ידני, באמצעות הדואר(כמו עבירת מצלמה), הצמדה על שמשת הרכב(בעבירות חנייה). אי לכך זה בהחלט חוקי.
העניין הוא שבמקרה כזה חסרה "תגובת הנהג" אותה תוכלי בהחלט לפתח בעת המשפט ו/או בבקשה לביטול הדו"ח וכן, כמו בהרבה משפטי תעבורה זו מילה של נהג מול מילה של שוטר!!.
לפיכך, החתימה על הדו"ח אינה מעלה ואינה מורידה (אגב, נהג המסרב לחתום מקבל את הדו"ח תוך שהשוטר מציין במקום החתימה "מסרב לחתום").
לסיכום - אני מבין שעוד לא קיבלת את הדו"ח ו/או הדוחות אז כשתקבלי תפעלי כפי שהמלצתי בתשובתי הקודמת לעיל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר