שלום,
בינואר השנה נסעתי לאילת וחניתי עם רכבי ליד מקום ציבורי, ללא מדרכה, צמוד למעקה בטיחות, למשך היום. כשחזרתי גיליתי להפתעתי דו"ח חניה על חניה ללא תשלום באיזור חניה בתשלום (כחול-לבן). בדיעבד ראיתי כי המעקה בטיחות צבוע בצבעים כחול לבן. כשחזרתי הביתה שלחתי בקשה לעירית אילת לביטול הדו"ח על סמך טעות אנוש - שכן לא העלתי על דעתי לבדוק את צבע המעקה בטיחות!
עירית אילת שלחו לי בחזרה שהם אינם מבטלים את הדו"ח ואני נדרש לשלם את הקנס. בצער רב שילמתי את הקנס.
7 חודשים לאחר מכן קיבלתי מכתב בדואר על אי-תשלום קנס חניה, באותו התאריך, באותו המקום.
התקשרתי לעיריית אילת במחשבה כי נפלה טעות ולא רשום ששילמתי את הדו"ח, אך להפתעתי הרבה מסתבר כי מדובר בדו"ח שניתן כ5 שעות קודם לדו"ח ששילמתי. כלומר קיבלתי 2 דו"חות על אותה עבירת חניה בהפרש של 5 שעות! ומעולם לא קיבלתי את הדו"ח הראשון! הפקידה שדיברתי איתה אמרה שמותר ע"פ חוק עזר עירוני של עיריית אילת לתת דו"ח כל שעתיים. אז ביקשתי שתשלח לי את ההעתק של החוק עזר הזה, שכן הדבר נראה לי לא סביר.
כעבור שבוע בערך, קיבלתי מכתב מעירית אילת שהם דוחים את בקשתי לביטול הדו"ח וכי עליי לשלם. בכלל לא ביקשתי לבטל את הדו"ח! ביקשתי לשלוח לי את העתק חוק העזר!
ברור לי כשמש שעירית אילת לא יבטלו לי את הדו"ח השני, עקב ההתנהלות הבזויה שלהם בבקשות הקודמות שלי.
מה עליי לעשות? אני לא מעוניין לשלם פעמיים על אותה עבירה!
תודה מראש,
עודד
עודד שלום,
אם אני עושה חשבון ארתמטי נכון קיבלת את ההודע הראשונה על העבירה הראשונה במהלך חודש יולי 2011, אי לכך יש לך 90 ימים לבקש להישפט.
[הטיעון שלך צריך להיות ל"סיכון כפול" - כקבוע בסעיף 5 לחוק סדר הדין הפלילי וכן לעצם ביצוע עבירה מתמשכת בפרק זמן קצר בלא קבלת התראה - כקבוע בסעיף 222א בחוק סדר הדין הפלילי].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר