היי,
קיבלתי דו"ח על הצמדת טלפון נייד לאוזן שמאל במהלך נסיעה כאשר הטלפון הנייד שלי היה בכלל בתיק. הדבר היחד שהחזקתי בידי במהלך הנסיעה היה תג כניסה של מקום עבודתי ואולי זה בילבל את השוטר.הגשתי בקשה לביטול הדו"ח תוך צירןף פירוט שיחות יוצאות (כי לא ניתן לקבל פירוט שיחות נכנסות), ולא הודאתי באשמה. המשטרה לא קיבלה את בקשתי. מה שרציתי לדעת זה האם יש טעם לפנות למשפט או שעדיף שאשלם? אין ביכולתי להוציא פירוט שיחות נכנסות, ולרשותי עומדת העובדה שקיבלתי רק דו"ח תנועה אחד לפני כ-13 שנים.
תודה רבה
אורי שלום,
התשובה תלויה רבות באמרתך שנרשמה ב"תגובת הנהג" - במידה ומיד כשנתבקשת לעצור והוטחה בפניך העבירה המיוחסת לך טענת כי מה שאחזת ביד הינו תג יש טעם לבקש להישפט (תוך 30 ימים מיום קבלת התשובה השלילית לבקשת הביטול) או אם "כבלת" את עצמך במענה הראשוני אזי יש לך 30 ימים בכדי לשלם את הקנס.
פירוט השיחות כלל לא רלוונטי כי העבירה הינה "שימוש בנייד" ולא דיבור בנייד!!!!!.
אינך יכול כרגע לבקש את המרתו של הדו"ח באזהרה מאחר וביקשת את ביטולו (קרי כפרת בעצם העבירה או טענת להגנה בחוק) וגם מפאת המדיניות להימנע מהמרה באזהרה של עבירת ה"שימוש בנייד".
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום רב עו"ד ויגלר,
בהמשך לשאלתך זוהי תגובתי הרשומה בדו"ח: "החזקתי את תג העבודה ביד. את התג הוצאתי ברמזור"
האם לעניות דעתך זה מספיק כדי לבקש להישפט?
מה שמפחיד אותי מלבקש להישפט זה שהשופט יכול לגזור לי קנס כספי גדול יותא מהסכום המקורי (1000 שקל), או שלחלופין בגלל שחולף זמן רב עד למזפט יש ריבית והצמדה על הקנס המקורי, כך שבכל מקרה שהשופט לא יקבל את גרסתי אצטרך לשלם קנס גדול יותר. האם חששותיי מוצדקים, בהתבסס על נסיונך בעבירות כאלו?
תודה רבה
אורי שוב שלום,
אמרתך מחזקת את טענתך למצב עובדתי בו אחזת בתג ולא בנייד.
הקנס לא צובר ריבית פיגורים מכיוון שעברת למסלול של ביהמ״ש.
ביהמ״ש יכול להרשיע על פי העובדות הנגלות בפניו ובתנאי שלא תקופח הגנתך, אי לכך יתכן כי תורשע בעבירה פעוטה יותר של אי אחיזת ההגה בשתי ידיים.
אבל אם לא תצליח להוכיח ולשכנע את ביהמ״ש(לעניות דעתי סיכוי קטן אם כי צריך לקרוא את מה שכתב השוטר בנסיבות המקרה וכן אם היו שוטרים נוספים) יש אפשרות שביהמ״ש ייגזור עליך קנס גבוה יותר(סיכוי קטן).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר-עו״ד
"נהג הרכב הנ"ל נסע...כשהוא מחזיק בידו השמאלית צמוד לאוזן שמאל פלפון נייד כשהרכב בתנועה.אני עמדתי אחרי הצומת בתחנת האוטובוס כאשר הבחנתי בנהג סוזוקי לבן בנתיב האמצעי מתוך שלושה נתיבים מחזיק בידו פלפון נייד אפור ביד שמאל צמוד לאוזן השמאלית. סימנתי לנהג שהיה לבדו ברכב לעצור בצד, היית בקשר עין רצוף עד לעצירתו"
האם יש לי סיכוי מול שופט במקרה שכזה?
תודה רבה על העזרה
אורי שלום,
בכל משפט יש סיכוי וסיכון.
יש לי אי אלו הערות והארות אך לא ראוי שאעשה זאת בפורום (שמטרתו מתן מידע בסיסי ולא תחליף לייעוץ מקצועי אצל עו"ד על בסיס בחינת כל חומר הראיות).
בברכה,
מנהל פורום התעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר - עו"ד
אורי שוב שלום,
אמרתך מחזקת את טענתך למצב עובדתי בו אחזת בתג ולא בנייד.
הקנס לא צובר ריבית פיגורים מכיוון שעברת למסלול של ביהמ״ש.
ביהמ״ש יכול להרשיע על פי העובדות הנגלות בפניו ובתנאי שלא תקופח הגנתך, אי לכך יתכן כי תורשע בעבירה פעוטה יותר של אי אחיזת ההגה בשתי ידיים.
אבל אם לא תצליח להוכיח ולשכנע את ביהמ״ש(לעניות דעתי סיכוי קטן אם כי צריך לקרוא את מה שכתב השוטר בנסיבות המקרה וכן אם היו שוטרים נוספים) יש אפשרות שביהמ״ש ייגזור עליך קנס גבוה יותר(סיכוי קטן).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר-עו״ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר