באותו יום שנכנסה בי משאית רשמתי את מספר הלוחית של נמשאית ואני מאמינה שאותו נהג משאית יוכל לשמש כעד נגד המורה שלי שכן גם אני וגם הנהג משאית יודעים שהאשם בתאונה הוא המורה שלי !!!האם זה יכול לשמש אותי ולעזור לי בתביעה?
שלום לשואל/ת,
באופן כללי אתייחס לחלק שקשור לדיני התעבורה - בכל עת בזמן שיעור נהיגה האחראי על הרכב ועל אופן נהיגת התלמיד/ה הוא מורה הנהיגה ("הממונה על הרכב" -הרכב שלו וכמו כן הביטוח), יחד עם זאת במקצוע של לימוד נהיגה מטבע הדברים רמת הסיכון וההסתברות להיות מעורב בתאונה גבוה יותר-כך שזה לא בהכרח מוכיח שהמורה רשלן, הווה ידוע לך על הרבה נהגים שמגלים קוצר רוח כלפי ציבור לומדי הנהיגה ויתכן שנהג המשאית היה אחד כזה.
שאלתך הנוספת קשורה בתביעה אזרחית (יחסי נותן-מקבל שירותים) ולכן הייתי ממליץ להפנות את השאלה לפורום "צרכנות ותביעות קטנות".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר