חניתי לרגע מאחרי רכב המשלוחים של הסופר, אשר עמד בכניסה לחניון הפרטי של הסופר, בזמן הזה ירדתי לבקש את הנהג, להזיז את רכבו ולאפשר לי להכנס לחניה הפרטית של הסופר, (רציתי לאסוף משם ארגזים ), ברגעים האילו, קיבלתי דוח של 250 ש"ח.
שאלתי:
1. האם אני יכולה להמתין לקבלת הדו"ח בדואר רשום, ורק אז לבקש (אם בכלל), ביטול הדו"ח, ללא קנסות, הכוונה, האם 30 יום הספרו, מיום קבלת הדו"ח בדואר רשום, או מיום העבירה?
2. האם זאת סיבה מוצדקת לבקש ביטול דוח, או בקשה להשפט?
הערה:
המקום שבו עמדתי, הוא חלק ממדרכה רחבה מאוד, של 6 מטר בערך, הרכב שלי בזמן הזה, תפס, 2 מטר מהקצה המרוחק מהכביש ועל המדרכה, כלומר, נשארו 4 מטר להולכי רגל, ובכל מיקרה, הרכב לא היפריע לעוברים ושבים,( יתכן שקטע זה בכלל שייך לסופר עצמו, איך ניתן לברר זאת?)
תודה
למרות מה שכתבתי, ולמרות שנאמר כאן בכמה מקומות, שאני אמורה לקבל דו"ח בדאר רשום, ואיני מחוייבת להתייחס לדו"ח שניתלה על שימשת רכבי בתאריך ה-13.9.2011 , לא ברור לי למה, יש תאריך אחרון לתשלום הקנס, ועוד כתוב, שאיש הדואר אינו יכול לקבל תשלום עבור הדו"ח אחרי התאריך ה12.12.2011 (90 יום) איך זה?
אנא תשובתך בדחיפות
ביבי שלום,
זהו כיתוב סטנדרטי המצטט את החוק ותקף לנאשם שקיבל את הודעת הקנס באופן ידני.(למרות שאינני מצליח להבין איך הדו"ח הונח על השמשה ולא נוצר מגע בינך לבין הפקח?)
אך במידה ולא תשלמי העירייה תהיה מחויבת לשלוח אליך בדואר רשום הודעת קנס חדשה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
האם אני מחוייבת בתאריך המופיע על הדוח? או שאני עדיין יכולה לחכות לדוח בדואר רשמי?
תודה
אני מבינה ש-4 גלגלים על המדרכה זה 500 שקל (כך גם אמר לי הפקח), הם יכולים לשנות בעקבות הבקשה שלי לביטול, מ-250 ל-500 שקל?
תודה שוב, וסליחה על השאלות ה"יתומות"
אני מבינה ש-4 גלגלים על המדרכה זה 500 שקל (כך גם אמר לי הפקח), הם יכולים לשנות בעקבות הבקשה שלי לביטול, מ-250 ל-500 שקל?
ביבי שלום,
אינני בטוח כי תובע עירוני יכול לעשות זאת בבקשה לביטול.
בוודאות ביהמ"ש יכול לעשות זאת.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
ביבי שלום,
במידה והדו"ח נמסר ידני וחתמת עליו או שנכתב "מסרבת לחתום" - לא הייתי ממליץ לחכות לקבלת התראה בדואר רשום.(הרציואל הוא שהנהג לא נכח במקום ויתכן כי רוח/גשם/ילד שובב העיפו את הדו"ח שהוצמד ולכן מסיקים כי הנהג לא קיבל לידיו את הדו"ח הראשוני).
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
ביבי שלום,
1- כן.
2- נראה שכן בפרט אם יש ביכולתך לצרף תצהיר של נהג רכב ה"סופר" שיעיד על כך.
3-אין זה משנה מהי רוחבה של המדרכה ברגע שכל כלי הרכב היה עם 4 גלגליו על המדרכה.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר