לפני מספר ימים נסעתי לראיון עבודה במקום שלא יצא לי להיות לפני כן והחנתי את הרכב במקום פנוי, רכב שני מהמדרכה.. כשחזרתי ראיתי דוח עירייה על חנייה בחניית נכה! החנתי שם באמת בתום לב!!! לידי החנה רכב ומצידו היה שלט המורה על חניית נכים אך הוא הוצב גבוה מידי, כשהזזתי את הרכב שלי ראיתי סימון של נכה אך הוא היה דהוי וכמעט ולא רואים אותו. מה הסיכויי לבטל את הדוח או אפילו להקל בעונש או אזהרה?
שרית שלום,
1- מאחר וזה דו"ח של עירייה יש ביכולתך לבקש את ביטול הדו"ח (תוך 30 ימים) ואינני מכיר הליך של המרה באזהרה (כפי שישנו במשטרה).
2- שני הטיעונים שלך נובעים מהקבוע בתקנה 22(א) סיפא בתקנות התעבורה - קרי, זו הגנה מצוינת (כמובן הצגת תמונות רלוונטיות) שהתמרור לא הוצב כדין "טושטש" "הוסתר" ואף "הוצב גבוה" -ישנן הנחיות אף לעניין זה.
3- לעניות דעתי יש לך סיכוי אך זכרי כי הטיעונים שלך מצטברים מאחר ואין דרישה בחוק לכפל סימון כך שמספיק שהתמרור תקין אין צורך בסימון על הכביש כלל.
4- לתובע עירוני אין זכות להפחית מגובה הקנס, עפ"י הסמכות שניתנה לו בחוק ביכולתו לבטל את הקנס או להשאירו על כנו.
5- במידה ותבחירי להישפט בנסיבות מיוחדות המצדיקות זאת רשאי שופט להפחית מגובה הקנס....אך לא הייתי "בונה" על זה.
בהצלחה
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר