לדורון שלום , ראשית תודה רבה על כל התשובות המהירות
בדו"ח חניה שהפקח הגיש הוא כותב בהערות הפקח " נתבקש לעזוב את המקום וסרב ונסע בעת ורישום הדו"ח " אם אני סרבתי לעזוב לפי הגדרתו אז איך יכל להיות שאני סרבתי לעזוב והוא לא כתב את הדוח. יש כאן סתירה והדברים לא נכונים . השאלות שלי כדלקמן:
1.האם פקח צריך ללבוש מדים או כובע שניתן לזהות שמדובר בפקח
2במידה ואני מחליט להשפט מהן האפשרויות האם הקנס ישאר 250 ש"ח יוכפל או יבוטל
3האם זה שאין לי דו"ח מקורי ב יד האם מדובר בליקוי מבחינה משפטית אני טוען הדברים שהפקח כתב לא נכונים
4עיריית בני ברק לא עובדת בחול המועד האם מקובל שאני אכתוב שאני מוכן להשפט ואת העמדה שלי אני אטען בבית המשפט ולשלוח במכתב רשום
5מה הסיכוי לאור מה שכתבתי שהדוח יבוטל
תודה רבה אבי
אבי שוב שלום,
1-כן. אך אם הוא לא עושה כן הוא צפוי לנזיפה הדבר אינו מוביל לבטלות הדו"ח.
2-התשובה תלויה בתוצאות קרי אם תורשע או תזוכה בדין. במידה ותורשע סעיף 230 סיפא בחוק סדר הדין הפלילי קובע כי גובה הקנס "לא יפחת מגובה הקנס המקורי אלא בנסיבות מיוחדות...".
3-לא. כי הדו"ח לא ניתן ידנית אלא נשלח. אך הדו"ח שנשלח צריך לעמוד בכללי הפרוצדורה הפלילית (עובדות המקימות עבירה+סעיף אישום+עד תביעה).
4- במידה ותחליט להישפט עליך לשלוח את בקשתך רק באמצעות דואר רשום.
ובכל מקרה במשפט תצטרך לטעון את טענותך ולשכנע את ביהמ"ש בצדקתך.
5-אינני יודע את נוסחו של מכתב הביטול לכן לא אוכל לנבא ו/או להעריך.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר