שלום,
נשלח אלי הבית דוח חניה,על חניה על מדרכה וחסימת המדרכה לעוברים ושבים.
אני כמעט בטוח שלא ביקרתי במקום זה באותו היום וכמובן שלא עמדתי על המדרכה,
בנוסף הדוח לא היה מונח על השימשה אלה נשלח אלי הבית,למישטרה אין תצלום של הרכב חונה על המידרכה,אין לי ממש הוכחה שלא ביקרתי שם,ולמישטרה אין הוכחה שהחנתי במקום,מה ניתן לעשות על מנת לבטל את הדוח ?
עוד שאלה בבקשה: האם שוטר יכול לתת דוח חניה בלי למסור לי אותו ביד או לתלות על השימשה של הרכב ז"א לקלוט מרחוק את מספר הרכב ולשגר לי כבר את הדוח בדואר ?
תודה מראש.
ליאור שלום ,
1- במידה ואתה טוען כי לא החנת במקום (טענת אליבי) ושהיית במקום אחר אתה צריך להוכיח זאת.
2- כן. ישנן מספר דרכים שנקבעו בחוק למסירת דו״ח ביניהן שליחת דו״ח באמצעות הדואר.
3- לסיכום - אתה נמצא במצב קלאסי של גרסה מול גרסה ורק הרמת הנטל מצדך להוכיח שלא החנת במקום תעזור לך לבטל את הדו״ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה על התשובה,
באותו היום היו איתי ברכב 3 חברים,היות ולא קיבלתי את הדוח המקורי ביד אלה רק העתק,אזהתקשרתי למוקד פניות של המישטרה ושם הקריאו לי את מה שהשוטר כתב,הוא כתב כך"הרכב עמד על המידרכה,הנהג לא היה בקירבת הרכב וגם לא היו סימנים של תקלה",וכתוב שהדוח הודבק על השימשה,בפועל אני לא עזבתי את הרכב באותו מקום שדובר,בנוסף בתוך הרכב באותה שעה ותאריך, היו איתי חבריי ככה שטענת השוטר לא אמינה,
האם אני יכול להביא חברים להעיד בבית משפט זה מקובל ?
זאת הדרך היחידה שיש לי להוכיח את טענותיי.
ליאור שלום,
במידה ועדות החברים תתקבל כמהימנה ובית המשפט ישתכנע מעדותם ולא יתן אמון בגרסת השוטר - יש לך סיכוי להיות מזוכה מאשמה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר