שלום,
לפני שבוע נסעתי ברחוב יצחק שדה בתל אביב, ולמרות שהרמזור היה ירוק, התנועה עצרה וכוונה על ידי שוטר תנועה. עמדנו ללא נסיעה מספר דקות בצומת, שבמהלכן דיברתי עם בני בסלולרי בדיבורית של הרכב. מכיוון שהוא היה בסביבה רועשת,ניתקתי את הדיבורית לרגע וחזרתי על המשפט. באותו רגע השוטר החל להזרים את המכוניות בצומת, ומשראה אותי עם הסלולרי צמוד לאוזן סימן לי לעצור בצד ורשם לי דוח על דיבור בסלולרי תוך נהיגה. האם כדאי לערער על הדוח? עמדתי בצומת כמו כולם וגם השוטר מודה שהוא כיוון את התנועה בגלל משאית שנתקעה בצומת.
תודה מראש,
אסתי
אסתי שלום,
עפ״י פסיקה של בתי המשפט נקבע כי המתנה ברמזור אדום, לפני מסילת ברזל וכדומה נחשב ל ״תוך כדי תנועה״ , אי לכך לא אמליץ לך לבקש להישפט.
המלצתי היא כי במידה ואת עומדת בקריטריונים של המרת הדו״ח באזהרה אזי עליך לנסות זאת (10 שנות וותק, 5 שנים ללא עבירות ).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
האם אי חגירה של הנוסעים באוטו נחשבת לעבירת תנועה?קיבלתי דוח לפני 3 שנים דוח אחד.
אסתי שלום,
ישנם כמה סעיפי אישום הקשורים לאי חגירת חגורה.
יש מקרה בו הנוסע מקבל דו״ח ומקרה בו הנהג מקבל דו״ח.
אם הבנתי אותך נכון אזי את זו שקיבלת את הדו״ח.
אי לכך, לצערי, אינך עומדת בתנאים להמרה.
בברכה,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר