אני גר בבינין משותף על רחוב הרוא"ה הסואן. בשמך 15 שנים אחרונות יכולתי לחנות על המדרכה ללא קבלת דוח . לפני שנתיים עירית רמת גן צבעה את כל המדרכות באדום לבן ו"סגרה" מקומות חניה רבים בשיפוץ שערכה , חניות רבות שהיו בניצב למדרכה הפכו לחניות במקביל או שבוטלו לגמרי. ומאז חיי התושבים הפכו גיהנום. צברתי כבר 5 דוחות של 500 ש"ח . יש לצין כי פניתי לעיריה לבטל את הדוחות מכמה טעמים:
א- לפחות הדוחות הראשונים נחתו על התושבים ללא כל התראה על שינוי המצב הקיים מזה עשרות שנים.
ב- אם המצב שונה נוצרה בעית חניה אמיתית והעיריה לא יצרה שום מגרש או מקומות חניה חדשים עבור התושבים . זאת למרות שמדובר לרוב במקומות שיש רק דירים ולא עסקים.
ג-אפילו לא היו מוכנים לענות לי לגבי הסדר איזורי חניה כנהוג בערים אחרות.
היום קיבלתי את הדוח ה- 6 ואני מיואש. האם יש מה לעשות?????
דן שלום,
פרטת באריכות את מצוקת החנייה באזור מגורייך ואכן ישנם אזורים רבים שסובלים ממצוקת חנייה עקב תכנון לא נכון.
באופן כללי ישנה הוראה בתקנות התעבורה האוסרת חנייה על המדרכה. למרות זאת יש טעם ״להזהיר״ לפני שאוכפים תקנה שלא נאכפה מזה שנים, אך טענה זו יכולה לעמוד אל מול ביצוע העבירה הראשונה ולא כנגד 5 העבירות הנוספות שביצעת.
לכן לסיכום , נראה לי ששאלתך פחות נוגעת לתחום התעבורה ויותר לתחום המשפט הציבורי-מנהלי והדרך לתקוף את התנהלות העירייה היא להגיש עתירה מנהלית לביהמ״ש מחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים. על כן הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עו״ד המתמחה בתחום זה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר