שלום רב
הגשתי תביעת נזיקין ותביעתי נדחתה. השופט פסק לחובתי תשלום הוצאות משפט.
מצורף פסק הדין :
התובעת :אני
נתבעת : 1. (ללא ציון שמות)
2.
צד' ג': 1. 2. 3.
צד' ד': 1. 2. 3.
לאחר ששקלתי בנושא הוצאות המשפט אני מורה כדלקמן:
אתחשב במצבה של התובעת שתביעתה נדחית, כאשר מדובר בתביעה עם נזק גוף שאינו נזק של מה בכך וכן במכלול הכולל של מצבה, כפי שלמדתי אותו בביהממ"ש לעניין הוצאות המשפט שאפסוק לחובתה.
אני פוסק לחובתה סך של 3000 ש"ח כולל מע"מ הוצאות משפט ביחס לנתבעת מס' 1 וביחס לנתבעת מס' 2.
סה"כ 6000 ש"ח הוצאות משפט.
ביחס לצדדים השלישיים – לא מצאתי ממש בהגשת הודעה כנגד הצדדים השלישיים ועוד יותר לא מצאתי ממש בהגשת ההודעה כנגד הצדדים הרביעיים ובמיוחד כנגד צד ד' 2.
אשר על כן, אני פוסק לחובת הנתבעת 1 בגין הההודעה לצדדים שלישיים, סך של 2000 ש"ח כולל מע"מ (ו-2000 ש"ח כולל מע"מ לחובת הצד השלישי בגין ההודעה כנגד צד ד' 2).
אדגיש ואומר שברור לי, כי מדובר בהוצאות נמוכות ולקחתי בחשבון שמדובר גם בקיזוזים אל מול ההוצאות שנפסקו לחובת התובעת וביחס לנתבעים 1 ו – 2 .
סכומים אלה ישולמו עפ"י פסק הדין תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
ביתרת האגרה החלה בתיק זה, כאשר מדובר בסך כל יתרת האגרה, לרבות בתביעה העיקרית וגם ביחס לצדדים השלישיים, תישא התובעת והתובעת לבדה.
שאלתי :
קיבלתי דרישה לתשלום מצד ד' 2 ע"ס 2000 ש"ח . לפי מה שאני מבינה מפסק הדין לא אני אמורה לשלם לו את הנ"ל. האם אני צודקת???
תודה רבה
עדי
מקריאה מעמיקה ולפי ניסוחו של פסק הדין, אינך צריכה לשלם דבר לצד רביעי.
עליך לשלם לנתבעות 1 ו-2 יש לשלם 3,000 ש"ח כולל מע"מ לכל אחת.
כמו כן לשלם לנתבעות סך נוסף של 2000 ש"ח בגין ההודעות צד שלישי שהוצאות על ידם
לצד שלישי שהגיש הודעת צד ד' 2 עוד 2,000 ש"ח.
עדיף לפנות ליעוץ משפטי מורחב לקריאת פסק הדין כולו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
הוצאות לצדדי ג' וד' לא נפסקו לחובת התובעת למעט השלמת האגרה בסכום שלא ננקב.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר