שלום
יש לי פסק דין של סכום קטן 1500 שח מול ועד הבית , שלחתי להם אותו ב 10 צקים , הם לא מוכנים ורוצים לפנות להוצאה לפועל .אני נתתי להם בתשלומים מפני שכרגע קשה לי תשלום אחד . . מה עושים ? האם הם יכולים לפנות להוצאה לפועל למרות ששילמתי ? תודה
במידה ובפסק הדין נקבע כי עליך לשלם בתשלום אחד (לא נקבע כי זכותך לשלם במס' תשלומים באופן ברור) הרי שאתה לא יכול להחליט באופן עצמאי לשלם את החוב בתשלומים ללא הסכמת הועד. לפיכך במידה ולא תגיע להסכמה עם הועד הם אכן יכולים לנקוט נגדך בהליכי הוצאה לפועל. לידיעתך רק פירעון מלוא החוב מהווה תשלום ומסירת שיקים דחויים איננו מהווה תשלום לצורך העניין.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
מה קורה ואין לי אפשרות לשלם בתשלום אחד ואין הם מסכימים לתשלומים ופונים להוצאה לפועל , ואני אומר להוצאה לפועל שאני מוכן לשלם אך רק בתשלומים ?
לא נקבע במפורש בפסק הדין שעלי לשלם בתשלום אחד.
אתה יכול במסגרת תיק ההוצאה לפועל להתייצב בתוך 20 יום מהמועד בו תקבל את ההודעה על פתיחת התיק כנגדך (אזהרה ירוקה) בלשכת ההוצאה לפועל לצורך חקירת יכולת מצויד במסמכים ובשאלון וכתב ויתור על סודיות חתומים ומאומתים כדין ולבקש לפסוק לך צו תשלומים חודשי קבוע כאשר המינימום הינו סך של 150 ש"ח לחודש.
עו"ד אגור פאליק
פרטי המשרד נמצאים באתר.
תודה , רק עוד שאלה קטנה :
מהי חקירת יכולת ? ומהו ויתור סודיות ? האם כשאני בתחום אזהרה ירוקה עלי לשלם הוצאות נוספות ? יש תשלום להוצאה לפעול , לעו"ד שלהם , יש אגרה ?
תודה
חקירת היכולת כשמה כן היא במסגרתה חוקרים את יכולת ההחזר החודשי שלך, קרי הוצאותיך מול הכנסותיך. כתב ויתור הסודיות נועד לצורך בדיקה עודותך במוסדות השונים כגון בנקים חברות ביטוח וכיוצ"ב. תיק ההוצאה לפועל נושא בקרבו גם הוצאות מעבר לחוב כגון אגרות שכ"ט עו"ד ועוד.
עו"ד אגור פאליק
פרטי המשרד נמצאים באתר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר