האם אני יכולה להגיש תביעה נגד הבנק שנתן הרשאה לאח שלי לנהל העסק שלו דרך חשבוני כסטודנטית? הבנק יידע שחשבון האח מוגבל למרות זאת אפשר לו להשתמש בחשבוני ונתן לו אשראי גדול והלוואה שלא תואמים עם חשבון סטודנט פורמאלי. כיום אני בהוצאה לפועל על סכום של 150,000 ש"ח ואני סטודנטית ולא יכולה לשלם החוב. כמו כן האח שלי פשט רגל ועשה איחוד תיקים ואני נשארתי עם כל החוב. האם ניתן לתבוע הבנק שהוא לא "הגביל" את האשראי לאח שלי למרות שהוא מכיר אותו מחשבונו הקודם שהיה מוגבל.
אני לא השתמשתי בחשבון הזה ואני לא שותפה בעסק של האח. פשוט הוא השתמש בחשבוני לצורך העסק שלו ובידיעת הבנק.
תודה
משאלתך אינני יכול להשיבך האם קמה לך עילת תביעה כגנד הבנק. כעקרון פעמים רבות טענות הגנה של חייבים כנגד העובדה שניתן להם אשראי גדול מידי נדחו על ידי בתי המשפט. בסופו של דבר את צריכה לזכור שהחשבון היה שלך ויש לך אחריות לבדוק מה קורה איתו. כמו כן, אני מניח שבטרם הליכי הוצל"פ הוגשה נגדך תביעה וניתן נגדך פסק דין על בסיס אותן העובדות כך שבמידה ותגישי תביעה כנגד הבנק הבנק יכול לטעון לקיומו של השתק עילה שהכוונה היא שאת מנועה מלטעון כנגד הבנק טענות בעניין החשבון מאחר וניתן נגדך פסק דין בגין אותו החשבון.
יחד עם זאת מומלץ לך לפנות לעו"ד על מנת להציג בפניו את מלוא העבודות והמסמכים ולקבל ממנו ייעוץ וטיפול משפטי מתאים במידת הצורך.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
תודה על התשובה המהירה. האם ניתן להעביר את החוב הזה לאיחוד התיקים של האח שלי? האם יש דרך כל שהיא שאני אצא מהחוב של ההוצאה לפועל? שאני לא קשורה לכל החוב הזה?
מודה לך מראש
לצערי לא. הדרך היחידה שלך היא או להגיע להסדר עם הבנק או לנסות לנהל הליך משפטי אשר בסופו יינתן פסק דין שאת לא חייבת דבר, מה שיהיה קשה מאד לביצוע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר