אני עוקבת זה זמן מה אחר הפורום שלך ויישר כח על התשובות שאתה נותן! אני רוצה לשתף אותך בקייס שלי והשאלה שלי אליך היא, האם יש לי קייס מספיק 'מוצק' כדי להגיש לבד התנגדות לביצוע שטר- וזה הסיפור, בקצרה...: קיבלתי מבית הדין הרבני תביעה לגירושין מבעלי, הכוללת משמורת ילדים אצל בעלי.
פניתי לעו"ד לייעוץ. בכתב התביעה לא הופיע פירוק שיתוף והעו"ד לחצה עלי שנגיש תביעה לפירוק שיתוף, כדי שבעלי לא ימכור את הדירה מאחורי גבי (מה שהתברר בדיעבד כשטות, כי הדירה רשומה על שם שנינו).
כשעתיים לאחר שיצאתי ממשרדה קיבלתי הביתה גם תביעה לפירוק שיתוף מבעלי, והודעתי לה להקפיא הטיפול בתיק.
כעבור יומיים החלטנו לא להתגרש (היה משבר רגעי), ובא כוחו של בעלי העביר לעו"ד שלי הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, והאחרונה הכניסה בו שינויים קלים בלבד (מזונות לא נכנסו להסכם! היא לא הצליחה לשכנע את בא כוחו של בעלי לכך).
עורכת הדין הודיעה לי, ששכר הטרחה ההתחלתי אותו ביקשה (כ-14,000 ש"ח כולל מעמ), עבור יצוג בתביעה לפירוק שיתוף, בעינו עומד, כי יש בינינו הסכם שכט חתום ולא הסכימה לדון כלל על גובה הסכום. אני מצטטת 2 משפטים מהסכם שכר הטרחה (הכותרת: "יצוג בתביעה לפירוק שיתוף בדירה"):
1. הייצוג הינו בתביעות הנ"ל בלבד, וזאת עד לסיום ההליך בתביעה, בין בפשרה ובין בפסק דין
2. הלקוח מתחייב לשלם את מלוא שכר הטרחה בכל מקרה, גם במקרה שהצדדים יגיעו לפשרה ו/או במקרה של ביטול.
כאמור, לא הוגשה תביעה לפירוק שיתוף ולא היה שום הליך/ייצוג/ישיבה וכו בנושא פירוק שיתוף. כפי שאני מבינה מחוזה שכה"ט, מדובר בפשרה או ביטול שנעשו אחרי הגשת תביעה לפירוק שיתוף - אני צודקת?
בקיצור, לאחר ששילמתי לה כ- 7500 ש"ח ביטלתי שיק והודעתי לה על כך. ביקשתי שניפגש לדבר והיא סירבה, והפקידה בכל זאת את השיק שבוטל, ולאחר 3 ימי עסקים גם פתחה נגדי תיק בהוצאה לפועל! מאז היא מסרבת אפילו לשוחח איתי.
לאור האמור, כדאי להגיש לבד התנגדות לביצוע שטר או שבכל זאת מומלץ להיעזר בעורך דין?
מה עלי לכתוב בהתנגדות לביצוע שטר?
יש מצב שהשופט יפסוק לטובתה??
(בפגישה הראשונה היא לא הציגה בפניי כי קיים הסכם הנקרא הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, למרות שהבהרתי לה שיחסיי עם בעלי טובים בסה"כ. עובדה היא שלא הסכמתי באותו מעמד לתבוע גם משמורת על הילדים.
בפגישה הראשונה היא גם דאגה להסיע אותי לכספומט, להוציא עבורה את התשלום הראשון (4000 ₪ במזומן), ללא מתן שהות לשקול האם נחוץ לי בכלל השירות המוצע.
תודה לך!!!
לצערי הרב שאלתך איננה מתאימה לפורום זה ועליך לפנות לעו"ד לשם ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
יחד עם זאת, יתכן ולאור העובדה שלא הוגשה תביעה כלל לא זכאית עו"ד לשכ"ט ואולם לשם כך יש לעיין בהסכם עצמו בטרם מתן תשובה עניינית למקרה.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר