שלום רב,
אני ישראלי המתגורר בחו"ל מזה מספר שנים.
לפני כמה שנים איבדתי את מקום עבודתי בישראל
וכתוצאה מכך נכנסו לחובות של כמה עשרות אלפי שקלים.
היתה לנו הזדמנות להתגורר בחו"ל וקפצנו עליה, והתחלנו להחזיר את החובות בישראל כסדרן.
כידוע לכם המצב הכלכלי באירופה השתנה לרעה בשנה וחצי האחרונה וביש המזל רדף אותנו כאן
ואיבדתי את עבודתי גם כאן מה שהשפיע בחודשיים האחרונים על יכולות החזר החוב בישראל.
אנחנו לא חושבים וגם לא יכולים לחזור לארץ בטווח הנראה לעין. אנחנו חיים כאן על מינימום שבמינימום כרגע ממש קורת גג ואוכל
אבל שורדים ולא נכנסים לחובות כאן. הבעיה היא שאין לנו הרבה עודף מדי חודש וזה כאמור משפיע על יכולת החזר החוב בישראל בחודשיים שלשה האחרונים.
כרגע יש לי חוב לבנק בישראל של כ 65 אלף שקלים. זהו החוב היחיד בישראל. עד עכשיו שילמנו 1500 שח לחודש החזר להלואה הזו אבל כרגע הסכום הזה קשה לנו מאד.
מכיוון שבשלשה חודשים האחרונים אני בפיגור תשלום הבנק כמובן מתכוון להעביר את הטיפול אני מניח לעורך דין.
הבנק שהיה מאד נדיב איתנו בשנים הטובות , לא מגלה כרגע סבלנות רבה. אני כבר יודע שלפני סוף החודש נוכל להעביר תשלום נוסף של 1500 שח
ואחר כך נצטרך להמשיך ולהתגלגל ולראות איך מכסים את החוב הזה בתקוה לעתיד טוב יותר.
להבהיר. אני לא מבקש לא לשלם את חובנו, מה שאני מבקש זה כרגע להפחית את התשלום למינימום.
מאחר והבנק לא נורא סלחני ולא מוכן להפחתת התשלום אני מניח שהטיפול יעבור לעורך דין בקרוב.
אין לי נסיון עם הדברים הללו מאחר וזו הסתבכות ראשונה בחובות מאז ומעולם.
אבל מטרידות אותי מספר שאלות:
א. אני מעוניין להגיע להסדר ההסדר שאני יכול להציע כרגע זה לשלם בערך 700 שח לחודש לבטח בתקוה להעלות את הסכום בהדרגה בעוד כמה חודשים. זה אמנם סכום נמוך אבל
אין לי באמת כרגע שום אפשרות אחרת. אני מבין מקריאה באינטרנט שיש דבר כזה חקירת יכולת בהוצאה לפועל. אני מוכן להעמיד לבחינה את כל חשבונותינו. אנחנו משפחה עם שני ילדים
אין לנו שום דירה או רכוש בשום מקום בעולם הבעיה היא האם ניתן לבקש חקירת יכולת שאני נמצא בחו"ל?
ב. אין לנו משפחה שנוכל לבקש ממנה עזרה. אמי אישה מבוגרת וחולה ואני לא מעונין בכלל לערב אותה בזה. זה עוד דבר שמטריד אותי. אני רשום בישראל כתושב חול אבל
כתובת לקשר עבור משרד הפנים זה כתובתה של אמי בישראל. אני אדם בוגר ואמי או מישהו אחר מבני משפחתי אינו אחראי לחובותי. אני מעונין לשלם אותם אבל אני לא מעונין
שבני משפחה כמו אמי יעורבו במצבי הכלכלי. אחד מפקידי הבנק שעמו דיברתי אמר לי שהעורך דין יבצע איתור קרובים בישראל ויפנו לדרישת החוב מהם. האם דבר כזה אפשרי?
האם אין לי זכות למעט פרטיות על מצבי הכלכלי אפילו בפני בני משפחה? זה לא שאני מתחמק או נעדר. אני בקשר עם הבנק ומעדכן אותם על מצבי. לא מתחמק ומוכן לשלם את חובותי אבל
אני באמת במצוקה וצריך הסדר הגיוני.
אני מאד מוטרד מהחוב הזה כבר חודשים ארוכים וכעת מתקשה לישון בלילה. אין לי כסף לשלם לעורך דין בישראל אבל האם אולי ידוע לכם על מישהו משרד או עמותה שיכול לסייע לי להגיע להסדר עם הבנק?
תודה מראש
אם אין לך רכוש ואין ערבים הם לא יכולים לעשות הרבה...לא יכולים לקחת מה שאין.
תישן טוב בלילה חבוב הם לא יכולים לגבות מקרובי משפחה.
תעשה חקירת יכולת מקסימום תשלם 300 שח לחודש ואז כל האויר ירד להם
ואחרי כמה חודשים תסגור את החוב ב10000 שח ..אז תרגע
אתה יכול לפנות לבנק ולנסות להגיע להסדר חדש במסגרתו יוגדלו מס' התשלומים מחד ויקטן הסכום החודשי מאידך.
אתה יכול לפנות ללשכה לסיוע משפטי לקבלת סיוע משפטי במידה ואתה זכאי לכך עפ"י הוראות הדין. אתה יכול גם לפנות ללשכת עורכי הדין ולבחון האם אתה זכאי לקבל ייצוג משפטי פרו-בונו.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר