הסיפור שלי מעט מסובך: אמא שלי חסויה, אשר לפני 10 שנים איבדה את אבי המנוח, ועברה להתגורר עימי כשנתיים לערך. בינתיים, ניגנב לאמא שלי פנקס שיקים ופוזר בסכומי עתק. זיוף החתימה היה זהה. מאחר שאמא שלי התגוררה אצלי, לא ידענו על כל האזהרות שנשלחו אליה ורק אחרי שהוצא נגדה פקודת מאסר, היא הובאה לבית המשפט לצורך חקירת יכולת "על חובות שאינה יודעת למי שייכים". כיוון שעבר פרק זמן ארוך לא הייתה באפשרותנו להגיש התנגדות לביצוע שטר, או לחילופין, להילחם ולהמציא חוו"ד גרפולוג - וכמובן להגיש תלונה במשטרה. אמא שלי נושאת בתשלומי תיק האיחוד במשך 10 שנים, שאף את הריבית אינם מכסים. אני מתכוונת לקחת הלוואה מהבנק ולכסות החובות. השאלות שלי הן: האם אני יכולה להגיע להסדר תשלומים עם הנושים למרות תיק האיחוד ולסגור את התיקים? האם אני יכולה לעשות משהו ולהציל את אמא שלי ואותי מהחובות שיצטברו בשל ההלוואה? שהרי אמא שלי בפועל אינה חייבת לאף אחד, אלא זוהי תוצאה של גניבת פנקס שיקים, מצבה הנפשי והפיזי (חסויה), ופטירת בעלה המנוח אותה העת.
את רשאית להגיע להסדר כולל עם כלל הנושים בתיק האיחוד. כמו כן, במידה ולא תגיעו להסדר ההליך המתאים ביותר לאמך לצורך סיום הפרשה הינו הליך פשיטת רגל.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
ראשית תודה על התייחסותך.
שנית, אין ברצוננו לגשת להליך פשיטת רגל לאור העובדה, כי לאמא שלי יש בית, ואין זה מן הצדק לאבד אותו על חובות שאפילו לא עשתה. השאלה שלי הנוספת והאחרונה, אם אגיע להסדר כולל על כלל הנושים בתיק האיחוד, האם יסגרו לה תיקי ההוצל"פ? האם זה ההליך הכי מתאים או שכדאי שהיא תפנה לכל אחד ואחד. ואם כן, אני אמורה להציע לביהמ"ש סכום כסף לסגירת כל התיקים בתיק האיחוד?
אמך אינך יכולה להציע הסדר רק לחלק מהנושים מאחר ומדובר בהעדפת נושים אסורה. יש צורך להגיע להסדר עם כולם מוץ להליך המשפטי ולאחר שתגיעו להסדר ובפכפוף לפירעון החוב עפ"י כל הסדר עם הנושים השונים יסגרו תיקי ההוצל"פ.
מומלץ לך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
שלום רב,
האופציה הנוספת שעומדת מולכן היא לתבוע את הבנק על רשלנות,לא סתם קיימת בבנק מערכת ממוחשבת של חתימות הלקוחות.ולעניות דעתי תהיה שווה ההשקעה הכלכלית בידי גרפולוג להוכיח כי לא אמך חתמה על ההמחאות.
לידר מישל קרמונה-משפטנית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר