שלום רב, תבעתי חברה בע"מ שסיפקתי לה שירותי הדרכה כפרילאנס ולא שילמה את שכרי. זכיתי בתיק, והטיפול הועבר ל"מסלול המקוצר" (והזריז) בהוצל"פ. למרות שהחברה עדיין פעילה (בדקתי ברשם החברות), הוצל"פ לא מצאו כספים, רכוש או רכב שרשום ע"ש החברה. הם הציעו לי להעביר את התיק למסלול הרגיל בהוצל"פ ולבקש גם עיקול על מטלטלין. בנוסף, ידוע לי שאני גם יכול לבקש בקשה לצו מאסר. שאלותיי:
1. מה הדרך הכי טובה לגבות את החוב, או לפחות את חלקו, אפילו אם יקח הרבה מאוד זמן ?
2. יש אגרת תשלום גבוהה על בקשה לעיקול והוצאת מטלטלין. האם במידה ויתברר שאין גם מטלטלין- עדיין אצטרך לשלם את האגרה, או שמא היא תוחזר לי ?
תודה
יוגב
את האגרה הוצל"פ לא תחזיר לך, בטענה שגם אם לא נמצא דבר, הם הפעילו את אנשי העיקולים ולכן כספך לא יוחזר.
אני מציע שאכן תפעל לביצוע העיקולים גם במחיר הנ"ל ותבצע הגדלה של קרן החוב בעבור הוצאות העיקול. (מערכת הוצל"פ מבצעת זאת אוטומטית), הדרך הטוב ביותר הינה הדרך בה בחרת לגביית החוב, הינך פועל בסדר גמור, הינך צריך להבין כי אם החברה חדלת פירעון למרות שהיא פעילה גביית הכספים שחייבים לך תהיה קשה, אם בכלל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
ככל הידוע לי החברה חייבת מליונים ללקוחותיה ולעובדיה. הנחתי שהחוב שלה כלפי קודם לחוב ללקוחות, מכיוון שהייתי עובד החברה (אפילו כפרילנס). אני מניח שאין לה "מטלטלין" ואם היה ציוד משרדי, בוודאי מכרו אותו כבר.
האם יש דרך נוספת לגבות את החוב? האם יש דרך להעביר את האחריות מן החברה בע"מ לבעליה, אדם פרטי, שאגב נמצא כרגע במעצר, בשל תביעות פרטיות נוספות ? מאוד מתסכל הסיפור הזה...
המקרה שלך הינו מקרה שבו מוכרזים החובות כחובות אבודים, צר לי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר