שלום, שמי מירי בת 30, אבי נושא מזה שנים רבות (למעלה מעשר) חובות מעסק שכשל, מדובר בחובות לבנקים ומס הכנסה שמעולם לא טיפל בהם ולא עשה הליך פשיטת רגל.
אבי עובד למעלה מ5 שנים כשכיר בחברה- ומכיוון שכל חשבונות הבנק שלו מעוקלים והוא לא יכול לפתוח חשבון בנק - הוא משתמש בחשבון הבנק שלי כדי כדי להפקיד את משכורתו אליה. הוא לא מיופה כוח או מורשה בחשבון שבום צורה- אלא נתן את מספר חשבון הבנק שלי לחברה בה הוא עובד והם מפקידים את משכורתו לשם..
לפני יומיים הוגשה לחברה בה הוא עובד צו בקשה לעיקול משכורתו של אבי..
רציתי לדעת האם לעובדה שמשכורתו של אבי מופקדת בחשבוני מהווה איזו שהיא סכנה לי או לחסכונותי שחסכתי בעבודה קשה ונמצאים בחשבון זה?
אין לי שום קשר לחובותיו של אבי- אילו חובות שצבר בעצמו ואני חוששת שהרצון שלי לעזור לו בכך שהוא מפקיד את משכורתו בחשבוני עלולה לפגוע בי, להעביר את חובותיו אלי..
האם בגלל שמשכורתו מופקדת אצלי- אני עלולה לקבל עיקול לחשבון הבנק שלי או לחסכונותי שנמצאים בו??
האם יש אילו עניינים בחוק שאני אמורה להיות מודעת אליהם או סיכונים שאני לוקחת על עצמי בכך שאבי משתמש בחשבוני?
המון תודה
מירי
במידה והדבר יתגלה לנושים יתכן והאם ינסו להגיש בקשה לעקל לך כספים בחשבון בטענה שמדובר למעשה בחשבון כיסוי אשר הכספים בו הינם של אביך. את תאלצי להתגונן כנגד טענה זו ולהראות כי בכל פעם שנכנסה המשכורת של אביך נערכה משיכה של מלוא סכום המשכורת מהחשבון וכי יתר הכספים הינם שלך בלבד. לידיעתך העיקול אצל המעביד אין לו כל משקל לגביך.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר