שלום,
אני שכיר נשוי + 3 הסתבכנו מעל הראש בחובות , אן לנו כמעט שום רכוש רק רכב
אם אני פונה לפש"ר וקובעים לי צו תשלומים האם הוא קבוע?
יש לי חבר שהיה עצמאי ועשה פש"ר ואמר לי שכול פעם שהוא הרוויח מעל סכום מסויים במשכורת לקחו לו הכול , האם זה מדוייק אך זה עובד אנא הסבירו לי?
צו התשלומים נקבע על פי יכולת ההחזר של החייב.
מאחר ועל החייב בהליך הפשט"ר לדווח מידי חודש על הכנסותיו, ניתן להעלות את סכום הצו מפעם לפעם.
בכל מקרה, הצו האינו על גובה כל המשכורת.
בברכה,
יערה פיקר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
אם הבנתי נכון, קובעים לי צו תשלומים וכול חודש הוא ישתנה בהתאם למשכורת? היום אני מרוויח בממוצע 7000 , וקבעו לנו נגיד 500 ש"ח, חודש הבא יש שעות נוספות והרווחתי 8000 ש"ח , והם קבעו לנו שאנחנו צריכים 7000 ש"ח כדי להתקיים אז כול סכום שארוויח מעל זה יעוקל? או שכול חודש יבדקו ויקבעו תשלום חדש?
צו התשלומים נקבע טרם צו הכינוס והוא לא משתנה כל חודש בהתאם לשינוי במשכורת אלא הוא משתנה במידה והוא בכלל משתנה עפ"י תקופות בציר זמן. כמו כן, בד"כ הוא משתנה רק אם נושה יוזם זאת באמצעות בקשה במסגרתה הוא טוען שצו התשלומים איננו משקף את המצב הכלכלי של החייב. בכל מקרה לא מעקלים משכורת במסגרת הליכי פש"ר.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
ראשית במידה וחובתיך גבוהים ויכולת ההכנסה שלך אין בה בכדי לפרוע את החובות הרי שאין בשלב זה פתרון טוב יותר עבורך מפניה להליך פשיטת רגל.
שנית, צו התשלומים נקבע טרם מתן צו הכינוס ע"י כונס הנכסים הרשמי (ניתן לערער על כך בפני בית המשפט). הצו נקבע על בסיס יכולתך הכלכלית קרי הכנסות מול הוצאות והוא איננו חל על משכורתך.
הצו יכול להשתנות במידה וחל שינוי נסיבות במצבך הכלכלי הן לטובה (הגדלת הצו) והן לרעה (הקטנת הצו).
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר