לפני זמן מה עברתי חקירת יכולת, והסתרתי מידע , הבאתי תלושי משכורת ללא שעות נוספות , חוץ מזה לא שיקרתי בכלום פשוט פחדתי שיתנו לי צו תשלומים גבוה שלא אעמוד בו כאשר יגמרו השעות נוספות בעבודה , מה יעשו לי ? יכולים לעלות על זה אכנס לכלא? אני לא יושן בליילה יש לנו 3 ילדים
חתמתי על הסכם ויתור סודיות , אנא עזרתכם הדחופה
ראשית אי גילוי המידע הוא מעשה שלא יעשה ועלול לגרום לך בהמשך להגדלת צו התשלומים בצורה משמעותית בהתאם להכנסותיך בפועל. שנית, במידה והשעות הנוספות אינן מופיעות בתלושי השכר הסיכוי שיגלו את הדבר נמוך מאד ובמידה והן כן מופיעות בתלושי השכר הרי שבעת חקירת היכולת הנתון הנ"ל היה מצוי בידי ראש ההוצאה לפועל והוא קבע את צו התשלומים גם על בסיס נתון זה למרות שלא התייחסת אליו בחקירתך.
להבא, במידה ותזומן לחקירת יכולת נוספת אתה יכול לציין את דבר קיומן של השעות הנוספות כפי שהן יהיו באותה העת בשאלון אותו תמלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
לא כולכך הבנתי את התשובה , השעות כמובן שמופיעות בתלוש משכורת, אבל אני שיניתי את התלוש והוצאתי אותו רגיל ,עם השכר שבדרך כלל אני מקבל בלי שעות נוספות וזה מה שהגשתי , עשיתי את זה רק פעם אחת על 2 תלושים שממש לא שיקפו את מה שקורה בפועל, האם יש סיכוי שיעלו על זה.? הם יבדקו מעבר לתלוש שהצגתי? אני כבר לא ישן בליילה לא היה שווה את זה
הסיכוי לכך מבלי שנושה יבקש צו המורה לך או למעסיק שלך לגלות את מלוא המידע בדבר הכנסותיך אצלו מאד נמוך מאחר וכתב הויתור על סודיות מקנה כניסה למאגרים רישמיים ובכדי לקבל מידע ממאגר מידע פרטי יש לפנות ישירות לבעל המידע וגם במוסד לביטוח לאומי המידע שנמסר לנושים משקף מה שהיה לפני שנתיים ויותר.
אתה יכול לעשות כעת אחד משניים האחד להגיש הודעה על שיפור בתנאי הכנסתך במסגרת הגשת שאלון מעודכן. השני, להמתין עד שנושה יבקש לזמן אותך לחקירת יכולת ואז לגלות את המידע במסגרת שאלון מתאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
התלושים הוגשו בחקירת יכולת הראשונה, ומאז המשכורות שלי חזרו לשיגרה מה שנקרא בלי שעות נוספות
הסתרת המידע הייתה רק פעם אחת כמו שאמרתי כי פחדתי שיחשבו שיש לי כסף,מה שבאמת אן לי פשוט עבדתי חודשיים כמו מטורף שעות נוספות, אתה מציע שאודה ששיקרתי בהתחלה? גם אם יבקשו חקירת יכולת חדשה נגיד יבדקו לאחר כמה שנים מצב עכשוי, הם יבדקו מה שהיה בהתחלה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר