יש ברשותי מספר תיקים לא קטן בהוצאה לפועל (10) אני לא נמצא בארץ קרוב ל 7 שנים רציתי לדעת כמה דברים :
1-מה דינם של תיקים שנפתחו לאחר שעזבתי את הארץ מבחינת תשלום הקרן , ריביות וכו?
2-האם יש באפשרותי לבצע איחוד תיקים למרות שאני לא נמצא בארץ ולא מתכוון לחזור ?
3-מה אומר החוק החדש על תיקים שנמחקו ואיך אפשר לברר אם נמחקו שאני בחוץ לארץ ?
תודה מראש ושנה טובה לכולם
לעניין שאלה מס' 1 - החובות צוברים הפרשי הצמדה וריבית מיום פתיחת התיק ואילך בהתאם לחוק פסיקת ריבית והצמדה ובמידה ומדובר בחובות לבנקים בהתאם לקוד הריבית הקבועה בהוצאה לפועל לבנקים.
לעניין שאלה מס' 2 - באופן עקרוני לא ניתן לעשות זאת מאחר ואחד מתנאי ההגבלה הינו עיכוב יציאה מן הארץ ושהחייב ישהה בישראל ואתה צריך לעבור חקירת יכולת בארץ בפני ראש ההוצל"פ.
לעניין שאלה מס' 3 - אכן מתכוונים לערוך רפורמה בתחום התיקים אשר פתוחים במשך זמן רב ללא כל פיעלות אך לא בהכרח שייסגרו אותם וניתנת לזוכה ההזדמנות ליתן תגובתו ועמדתו בטרם סגירת התיק מחוסר מעש. אתה יכול לברר את מצב התיקים באמצעות המענה הטלפוני של לשכות ההוצל"פ שמספרו 35592*.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
לגבי תשובה מספר 1 למרות שעזבתי את הארץ ואין ברשותי שום מכתב על פתיחת תיק עדיין אני יצטרך לשלם את כל הריביות והקנסות שמופיעים בתיק ?
תודה רבה על התשובה המהירה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר