חוב בגין מספר קורסים של סמסטר ב' (סוף שנה ב') עבר במהרה לטיפול משרד עו"ד שפירא. במשך שנתיים מנסים להגיע עימם להסדר, בהתחלה סייעה לי חברה מעבודה שהינה עו"ד, וכעת אני מנסה לבדי לדבר איתם ולהגיע עימם להסדר. אז טענו בפני ובפני המייצגת שלי כי התיק הוקפא בשל מחלתו של העו"ד המטפל בנושא. ביוזמתי התקשרתי מספר פעמים אך לא קיבלתי מענה . במשך שנה נטען התיק הוקפא ובקשות לקבל פירוט החוב נותרו בעינם. לאחרונה תדירות פניותי למשרד עולה והמענה היחיד שאני מקבלת זה מהשותף של המשרד עוד כקאהן, הדורש את כל הכסף במזומן,ללא פירוט החוב וללא קבלות. ביקשתי מספר פעמים לדבר עם מחלקת גביה מאחר והחוב עלה מ2000 ש"ח ל7300 ש"ח בשנתיים . כלומר החוב לא עמד על אותו סכום שעמד באותו נקודת זמן בהם טענו כי התיק הוקפא. מחלקת גביה מסרבים לתת לי דין וחשבון ושיחותי תמיד מועברות לעו"ד קאהן, המדבר אלי באופן מזלזל, פוגע ואינו מסכים להגיע איתי למו"מ. דורש את הכסף במזומן. פניתי לועדת האתיקה לפני 20 יום אך טרם קיבלתי מענה. איך ניתן לאכוף אות העו"ד הזה, שמתנהל באופן שהשוק השחור מתנהל ומנצל את סמכיותיו לרעה?
טל שלום רב,
חסרים מספר פרטים לשם השלמת התמונה הכללית.
בכלליות, טרם העברת נושא הטיפול בגביית החוב מהמוסד (האקדמי?) למשרד עו"ד, אני מניח שקיבלת דרישות חוב המפרטות את מקור החוב וכן את הסכום המדוייק (קרן +ריבית+הצמדה).
גם כעת, כאשר פונה אליך אותו משרד בבקשה להסדיר את החוב, יש עליו לתת פירוט באשר לחוב.
אם כבר פנית לוועדת האתיקה, אני מניח שתקבלי תשובתם בהקדם ותפעלי על פי המלצתם.
בכל מקרה, מומלץ לפנות לעו"ד על מנת שיסייע בנושא.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
תודה על תגובתך. הבעיה היותר רצינית ועצובה נעוצה בזה שהעו"ד שטיפלה לי בעניינים ,או כפי שטענה שעשתה זאת (כמחוות טובה מעמיתה לעבודה וללא שכ"ט) איבדה את כל הרישומים בהם טענה שפנתה למשרד עו"ד ,שטענו בפניה כי התיק הוקפא בשל מחלתו של העו"ד המטפל בגביית החוב. המצב שלי די מסובך שאני לא יודעת כמה ועדת האתיקה יכולה לסייע בלי הוכחות של דואר רשום ושיחות מוקלטות מטעמי. האם יש דרך להוכיח זאת מאחר והמשרד דורש 5,000 יותר, שזה סכום לא הגיוני , סכום שעלה בשל סירובם להגיע להסדר כספי וטענות כי התיק הוקפא. האם משרד עו"ד יכול לטעון כי העניין הוקפא מטעמם ולדרוש את ההפרש שצמח בגין תקופה זו?
טל שלום,
אין ספק כי העדר אישור שליחה ותכתובות פוגעים בסיכויי ההצלחה. יחד עם זאת, יש לבחון את התנהלותו של הצד השני, לדוגמה, היעדר פעולה אקטיבית מצידו יכולה לאשר את טענתך כי נמסר לך כי הנושא הוקפא.
חשוב לציין כי כל עוד החוב לא יוסדר הוא ימשיך לצמוח ולגדול. יש חשיבות לניהול מו"מ נכון.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר