שלום רב,
התברר שיש נגדי תיק הוצאה לפועל בגין חוב לרשות השידור עוד משנת 2003.
בנוסף התברר לי שכל השנים נשלחו אליי הודעות בגין התיק לכתובת שלא הייתה רשומה במשרד הפנים ושלא גרתי בה פרט לתקופה קצרה של חצי שנה.
האם ניתן לבטל את תיק ההוצאה לפועל, הריביות ותשלום שכר הטרחה עקב כך שההודעה לא נשלחה מעולם לכתובתי?
אם התשובה הראשונה חיובית, האם אפשר לומר שחלה התיישנות על החוב עקב חוסר דרישה?
פעם ביטלו לי דו"ח חנייה שטפח בצורה אסטרונומית עקב טענה דומה...
תודה מראש,
גל
במידה ודרישות החוב הגיעו למען שאינך רשום בו אזי טענתך מוצדקת, אני מציע שתגיש התנגדות לביצוע התביעה ותעלה את טיעונך, לדעתי כפשרה תשלם את מקור החוב.
ראשית מנתוני שאלתך הרי שאין התיישנות היות ורשות השידור נקטה בהליכים גם אם הם לא הומצאו אליך.
שנית עליך לפנות לרשות השידור ולנסות להגיע עימם להסדר במסגרתו יפחיתו לך את הקנסות, הריבית וההצמדה לכל התקופה בה לא ידעת דבר החוב.
במידה והדבר לא יצלח תבדוק האם מדובר בחוב שהוגשה בגינו תביעה ונפתח תיק הוצל"פ כאשר במקרה כזה אתה יכול להגיש התנגדות לביצוע תביעה על סכום קצוב ובמידה והוגשה תביעה של בלשכת ההוצל"פ הרי שאתה יכול להגיש בקשה לביטול פסק דין. במידה ומדובר בגביה באמצעות פקודת המיסים גביה ובמקרה כזה אתה יכול להגיש תביעה לסעד הצהרתי ביחס לחוב לפיו יש לבטל את כל הקנסות והפרשי ההצמדה והריבית בגין כל התקופה של ידעת דבר החוב ולהעמיד את החוב על סכום הקרן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
