שלום רב,
לפני כיומיים הלכתי לבנק וגיליתי שיש עיקול על חשבון הבנק שלי עקב אי תשלום של קנס משנת 2007. כאשר פניתי למשרד עו"ד הרלוונטי נמסר שהם שלחו אלי מספר התראות בדואר רשום. הכתובת שמסרו לי היא כתובת שרשומה במשרד הפנים אך היא איננה כתובתי. בנוסף ביצעתי העברת דואר לכתובת החדשה. לטענתם אין זה משנה כלל את העובדה.
אינני זוכר כלל את קבלת הקנס והוא קפץ ל-640 שקלים. כאשר הסברתי להם שאני לא אוותר ואלך לבית משפט הם מסרו לי שבינתיים הדו"ח ממשיך לצבור עמלות.
שאלתי אליכם היא: א. האם הדו"ח אכן ממשיך לצבור קנסות?
ב. האם אני יכול להגיש ערעור חייב להוצאה לפועל (דו"ח של עיריית רמת גן)?
ג. האם חל חוק התיישנות במידה ועברו 3 שנים ושלושה חודשים ממועד הדו"ח ועד פנייתי אליהם?
תודה רבה...
שלום רב,
לא ברור לי הנושא של כתובת המגורים שלך. בהנחה והדואר נשלח לכתובת המעודכנת במרשם האוכלוסין המשלוח הינו חוקי. האחריות על עדכון כתובת מגורים היא על כל אזרח.
לגבי שאלותייך, כל עוד הדוח לא משולם, הוא ממשיך לצבור ריבית (קפיצה ראשונה - 50% ולאחר מכן בקצב של 5% כל חצי שנה).
אני מניח שלא נפתח מולך תיק בהוצאה לפועל. עיריות גובות חובות על פי פקודת המיסים (גבייה), המאפשרת להם להחל בהליכי גבייה גם ללא לשכות ההוצאה לפועל.
לגבי התיישנות, יש לבחון את הנושא יותר לעומק. באופן כללי כל מכתב שלהם בנושא עוצר ומאפס את תקופת ההתיישנות.
אם אין בכוונתך לשלם את הקנס, מומלץ מאוד להעזר בעו"ד על מנת שיסייע לך לבחון את טענותייך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
ראשית תודה על התגובה הזריזה והמיקצועית.
דבר שני, האם תביעה כנגד עיריית ר"ג בבית דין לתביעות קטנות, תגרום להקפאת יתרת החוב או שמא החוב ממשיך לצבור קנסות והכפלות למיניהן.
שלום רב,
לצערנו, גופים מנהליים גובים ע"פ פקודת המיסים (גבייה). פקודה זו אינה "ידידותית לסביבה". אם אתה מתכוון להתחיל הבליך משפטי (ולא משנה כרגע מהו) הזדרז ועשה כן כי החוב ימשיך לצמוח עד לקבלת פס"ד או עד לתשלום.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר