שלום רב,
לי ולבעלי יש חוב מצטבר ב-2 חשבונות שונים ע"ס 300 אלף שח, עיקרו נלקח מגופים חוץ נקאים (ישראכרט), ומתוכו כ 120 אלף שח נלקחו מהבנק שלנו - פועלים.
אנחנו זוג צעיר לקראת שונות ה 30 משתכרים יחד בבממוצע כ 20 אלף שח בחודש.
אני עצמאית ובעלי עובד מדינה.
כתוצאה מהתנהלות פיננסית לא נכונה בתקופות בהם לא הייתה לא יכולת כלכלית, ובזבזנו כמו שני טמבלים, הגענו לחוב הנ"ל. מודים באשמה.
כיום אנחנו מחזירים כ-22 אלף שח בחודש החזר הלוואות שונות (הסכום הוא סה"כ כל החזרי ההלואות)!!
הסכום אסטרונומי ואנחנו נחנקים ושרויים בלחצים כלכלים רבים.
וזה לפני המשכנתא (3200) והגן של הילד (2500)!
יש לנו נכס - דירה בבעלותנו עליה משכנתא. שוי הדירה לפי הערכת שמאי מהבנק בעת רכישת לפני שנתיים - 780 שח, סביר שהיום שווי הדירה(שעלתה ב 20 אחוז) מכסה את כל המשכנתא (חצי מיליון שח) + כל חובותינו (300 שח)
כיצד להגיע להסדר עם הבנק ולקבל הלוואה אחת על סך כל חובותינו (300 אלף שח)
בפריסה שנוכל לעמוד בה - 64 תשלומים, חמש וחצי שנים, כ-5000 שח לחודש?
לעת זו טרם חזרו תשלומים כלשהם, כי אנחנו איכשהו מצליחים לשמור על המסגרת כל חודש אבל העסק הופך לתובעני מידי... כמובן כל חודש הטלפון הקבוע מהבנק - "מה קורה עם המינוס" שתמיד מנדנד בין חריגה קטנה לניצול מלא (מסגרת 20 אלף שח).
אני עצמאית והכנסתי עומדת על מינימום 7000 שח לחודש ומגיעה גם ל 10 - 15 שח לחודש, אך נתונים אלה עומדים לזכותי רק מהחצי שנה האחרונה, לפני כן הייתה לי הכנסה מינימיאלית והמון הוצאות מכיוון שהעסק היה חדש...
כיצד ניגשים לבנקאי במצב כזה? להרכין ראש ולהגיד שהתנהלנו לא נכון, או לחפש סיפור "סוחט דמעות"?
ועם אילו מסמכים כדאי להגיע לפגישה כזו?
הבית שבבעלותנו שווה כ 950 אלף שח והוא מכסה נכון לעת זו כל המשכנתא + חובותנו.
(הערכת שמאי מטעם הבנק לפני שנתיים הייתה 780 אלף שח עבור הנכס שלנו, וידוע כי באיזורנו הדירות קפצו בכ- 20% מאז...)
המון תודה
שלום רב,
מומלץ מאוד לפנות ליועץ שמתמחה בענייני משכנתאות והלוואות ולקבל ייעוץ בנושא.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר