בהתאם למידע שקראתי לא ברור לי אם הבנתי נכון.
לאחר חקירת יכולת ניתן לפרוש את החוב כך שמינימום ההחזר החודשי יהיה 3% מהחוב וללא הכרזה על פשיטת רגל.
אם מתברר שהחייב לא יכול לעמוד בהחזר כזה אלא פחות, אז האופציה הבאה בתור זה פשיטת רגל? כלומר מה שאני רוצה להבין באם היכולת שלי להחזיר (יכולת מוכחת לאחר בדיקה) הינה פחות מ- 3% האם אני יכול להמנע מפשיטת רגל.?
המסקנה שלך ממה שקראת איננה נכונה. במסגרת בקשה לאיחוד תיקים בלבד (ללא הכרזה כמוגבל באמצעים) יש לשלם במעמד הגשת הבקשה 3% מערך כלל החובות ומיד לאחר האיחוד עוד 3% מערך החובות. צו התשלומים נובע מגובה החובות מחד למול הזמן הקצוב עפ"י הוראות החוק לפרעון אותו החוב. במידה ואתה אינך מסוגל לפרוע את החוב במסגרת איחוד תיקים בלבד יכריז עליך ראש ההוצאה לפועל כחייב מוגבל באמצעים ויפסוק לך צו תשלומים חודשי בהתאם ליכולתך הכלכלית.
הליך פשיטת הרגל הינו הליך נפרד לחלוטין אשר מתאים לבעלי חובות משמעותיים. היתרון הגדול בהליך פשיטת רגל הינו שבסופו של ההליך מופטר החייב מיתרת החובות שלו ואילו בהוצאה לפועל החייב ינציח את חובו אלא אם כן הוא יפרע אותו במלואו או שנושיו יוותרו לו או במקרה הגרוע ביותר עם פטירתו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר