שלום,
שאלתי היא כך:
יש לי מוגבל מאמצעים כמעט שנתיים והחוב שלי הוא 28000 וכל חודש אני משלמת 200 ש"ח לפי קביעת השופט, אך החוב תמיד טופח ולא יוד השאלה שלי היא איך ניתן לבטל את המוגבל באמצעים והאיחוד התיקים הזה בכלל שלא יהיה יותר קיים?
ראשית ניתן לבטל הכרזה על חייב כמוגבל באמצעים וגם את איחוד התיקים אך הדבר איננו מומלץ היות וכל ההגנות המגיעות לך מתוקף היותך מוגבלת באמצעים יבוטלו ובמידה ולא תשלמי את חובך בכל תיק ותיק יוכל כל נושה לנקוט נגדך בהליכי הוצאה לפועל באופן פרטני ותאלצי לשלם לכל נושה ונושה בכל תיק שיש לך במקום בצו תשלומים מאוחד, כפי שאת משלמת כעת. יחד עם זאת, אם את מעונינת ויש באפשרותך לפרוע את חובתיך לנושים השונים ממולץ לך לפנות לכל הנושים בהצעת הסדר כולל על מנת לפרוע את החובות מחד ולסגור את תיקי ההוצל"פ מאידך. מומלץ להסתייע בייצוג משפטי מתאים על מנת לצמצם ככל הניתן את סכום התשלום בהסדר הכולל למול סך החובות בפועל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר