שלום רב!
ידיעה שפורסמה לפני חודשים ספורים אומרת:
א.שעשרות אלפי תיקי הוצל"פ ישנים ימחקו ממחשבי הוצל"פ ,על פי החלטה של משרד המשפטים ,
ב.חיבים מוגבלים האמצעים ימחקו להם התיקים,בדיוק כמו שיש אפטר לפשיטת רגל.
עד כמה הדברים נכונים ,אבקש לדעת ?
ככל הידוע לי בשלב זה לשכות ההוצל"פ אינן סוגרות תיקים אלא עפ"י הוראות הדין, קרי בהתאם לתקנות 125 ו - 126 לתקנות ההוצאה לפועל העוסקת בגניזת תיקים וביעורם. עפ"י הוראות אלה במידה וזוכה לא נוקט בכל פעולה במשך שנתיים רצופות רשאי ראש ההוצאה לפועל להורות על גניזת התיק תוך מתן הודעה מתאימה לזוכה בדבר גניזת התיק. כמו כן במידה והזוכה לא נוקט בכל פעולה במשך שנתיים נוספות מיום גניזת התיק רשאי ראש ההוצל"פ להורות על ביעור התיק (מחיקתו) ממערכת ההוצאה לפועל כאשר קודם לכך תשלח הודעה מתאימה לזוכה בדבר הכוונה לבער את התיק.
יחד עם זאת חשוב לדעת כי גניזת התיק וביערו לא מפקיעים את זכותו של הזוכה לפתוח את תיק ההוצאה לפועל מחדש !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
מה לגביי פירסום, שגם חיביים מוגבלים באמצעים,יזכו למחיקת חובות ,כמו שמקבלים פושטי רגל ,אפטר,
(פירסום בעיתונות לפני מספר חודשים)
מצפה להתיחסות .
חייבים מוגבלים באמצעים לא יופטרו מחובם ההליך היחיד שאפשר לקבל בגינו הפטר הוא הליך פשיטת רגל.
בדיוק כמו ,פשיטת רגל,אבקש לבדוק את אמיתות הדבר ,בצורה יסודית יותר.
אני תקווה שאני לא פוגע באגו המקצועי
אומנם זה נשמע הזוי,אבל אלו הם פני הדבריים.על פי הכתוב
גם אם הדבר נכתב כך בשלב זה אין כל הוראת חוק בעניין ויתכן כי המדובר ברפורמה עתידית. כמו כן, יתכן והכתבה מתייחבת ליישום בפועל של הוראות החוק הקיימות באופן יותר גורף.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר