ברשותי תיק בלשכת ההוצלפ עם צו חיוב בתשלומים , אשר משולם כל חודש בחודשו . יודגש כי אני נכה 100% , ואין ברשותי אפשרות לצאת לעבוד , מאוד קשה לי לעמוד בהסדר , ברצוני להמיר את ההסדר את החוב הנדון בתיק למאסר ע"מ לסיים אותו בהקדם , אבקשכם הנחייה מה עליי לעשות , איזו בקשה לרשום ומהוא כל הפרוצדורה להמיר חוב זה למאסר ?? אבקשכם להנחות אותי תודה
אין אפשרות להמיר את החוב בריצוי עונש מאסר. עפ"י הוראות החוק, חייב אשר ריצה עונש מאסר בגין חוב כלשהו אומנם לא ייאסר שנית בגין אותו חוב, ואולם מלוא החוב הפסוק שטרם נפרע מוסיף לעמוד בעינו ואין החייב מופטר ממנו רק מכיוון שהוא ריצה את עונש המאסר. לידיעתך הנושים יכולים להמשיך לרדת לנכסיך ולבקש לממשם. כמו כן, בדרך כלל ראש ההוצאה לפועל לא יסכים לאסור חייב אשר הינו בעל נכות של 100%.
במקרה שלך ובמידה ויש לך חובות רבים מומלץ לך לשקול פניה להליכי פשיטת רגל. עליך לפנות בעניין זה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר