לאחרונה קיבלתי חוב מחברה, בגין קנס (למרות שאת החוב שילמתי) לחברה שסיפקה לי שירותים.
הקנס לא מוסכם על ידי וכל הפניות לבירור עםם החברה נענו בסירוב.
כעת אמר לי עו"ד של החברה שלא מעניין אותו להסביר לי כלום כי הוא מפנה את ה"חוב" להוצל"פ במסלול מקוצר וגם אם אני צודק, עדיף לי לשלם עכשיו כי זה יעלה לי פחות.
יכול להיות שהוא צודק ?
ומרגע הפניה שלו יחלו מייד בגביית החוב ללא בירור אם יש בכלל חוב כזה ?
תודה מראש על התשובה
משאלתך קשה מאד להבין את מהות החוב. יחד עם זאת, במידה ויפתח נגדך תיק הוצל"פ בגין החוב ניתן יהיה לגבות אותו בתוך 20 יום, מיום שקבלת את האזהרה (טופס ירוק) באמצעות הליכי הוצאה לפועל. לתשומת ליבך, במידה והחברה תגיש נגדך תביעה לסכום קצוב בהוצאה לפועל, יש לך זכות להגיש התנגדות בתוך 30 יום ממועד המסירה.
מומלץ לך לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
ראשית ברצוני להודות על התשובה הקודמת,
מהות החוב הינו קנס בגין הפסקת התקשרות בזמן שאני לא ביקשתי להפסיק אותה. החברה מנסה לאחוז בחבל משני קצותיו, גם להפסיק את ההתקשרות חד צדדית וגם לטעון שבגין הפסקת ההתקשרות לפני הזמן אני מחוייב לה בדמי יציאה.
בכל אופן, האם הגביה נעשית על אף ההתנגדות שהוגשה ?
כי עד שיעברו 30 ימי ההתנגדות ועד שמישהו יעיין בה כבר יגיעו 20 ימי הגביה ?
אני מנסה להבין, אם לא משתלם לי יותר להתעצבן ולשלם, מאשר להיכנס להליך דורסני שכזה, שעוד לפני שהספקתי להגיב כבר יופעלו נגדי סנקציות.
תודה מראש וברכות על הארת הנושא
במידה והוגשה תביעה וניתן פסק דין אזי ניתן לגבות החוב ממך באמצעות הליכי הוצל"פ. במידה והתביעה הוגשה בהוצאה לפועל וטרם חלף המועד להגשת ההתנגדות אתה יכול להגישה ומקרה זה ינתן עיכוב הליכים באופן אוטומטי.
לעניין שאלתך האם עדיף להתמודד עם הבעיה או לשלם, הרי שהתשובה מצויה בידך וברצון שלך להמודד מול אותה חברה. כמו כן, ככל שהחוב גדול יותר כך משתלם להתאמץ בעניין וככל שהמדובר בחוב קטן יתכן והמאמץ פשוט לא משתלם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
עזרת לי רבות, החוב אומנם קטן (520 ש"ח) אבל אני יודע שהוא לא מוצדק וששום תביעה שתידרש להתבסס על ראיות לא תחזיק מים.
העו"ד שלהם איים עלי עם המסלול המקוצר, ואמר שלא תהיה לי אפשרות להגיב.
על אף שזה מקומם, ייתכן שכמו שהערת עדיף להיות חכם מצודק בסכום כזה
בכל אופן שוב תודה וברכות לעתיד טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר