שלום,
בעניין אי תשלום שכר דירה: יש ברשותי גם 3 המחאות שלא כובדו וגם שטר חוב עליו החתמתי את השוכרים.
סך החוב - 8,100 ש"ח.
סך השטר - כ-35,000 ש"ח.
את הערבים אמרו לי בלשכת ההוצלפ שאני אוכל לתבוע רק אם אוסיף את השטר לתביעה.
השאלה היא - שטר החוב יועד לכסות גם על שכר הדירה, במקרה שלא ישולם, כמו שאכן קרה, וגם על נזקים נוספים שעלולים להיות - שיפוץ הדירה ועוד נזקים שגרמו השוכרים.
אם אני אגיש עכשיו את התביעה על סמך שטר החוב - האם אוכל להשתמש בו בעתיד שוב לצורך חובות אחרים של השוכרים? או שאם התשמשתי בו פעם אחת לא אוכל להתשמש בו יותר?
תודה רבה,
לאה
בשטר החוב ניתן לערוך שימוש פעם אחת בלבד ולכן נהוג לערוך בו שימוש במסגרת תביעה כנגד השוכרים על מלוא הנזקים שהם גרמו למושכר בצירוך כל סעד אחר הנובע מהפרת הסכם השכירות ע"י השוכרים כאשר לתביעה דנא אתה מצרף גם את הערבים. חשוב לזכור כי טרם הגשת התביעה כנגד הערבים אתה צריך לשלוח להם מכתב התראה בעניין זה וליתן להם הזדמנות לפרוע את החוב של השוכרים טרם תביעה.
כמו כן במקביל אתה יכול לפתוח תיק הוצל"פ בגין השיקים שחזו לשוכרים עבור שכ"ד בלשכת ההוצל"פ.
מומלץ לך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר