שלום,
הנני קצין בצבע קבע (17 שנות שירות), בעת האחרונה נקבע לי פרופיל 21 רפואי. מה זכותי בכל הנוגע ליציאה לקצבה (פרישה על רקע רפואי) ? האם אני יכול לבקש לעשות כן ? האם הסמכות המוחלטת בידי שלטונות הצבא ולאור צרכיו ?
אשמח לתשובתכם,
בברכה
לפחות ופוטר משירות קבע לאחר שועדה מצאה אותו לפני פיטוריו כבלתי כשיר לשירות (פרופיל 21).
בעיקרון אתה יכול - פרישה רפואית. כדאי לך לבדוק לאור שנות השירות שלך את המשמעות הכספית של הפרישה - יש גם ועדות לתוספת אחוזים .
אין חובה לפרוש . אני המשכתי לשרת עם פרופיל 21 שנים ארוכות ופרשתי פרישה רגילה. קרא הוראות הפיקוד העליון 3.0503 הדנה בנושא שירות קבע - פרישה לקיצבה.
חג שמח ובהצלחה!
בהתייחס לתשובתך לעיל, הסברת כי נדרש כי אפוטר משירות קבע. להבנתי, הצבא מעוניין שאמשיך בשירות בהתאם למגבלות (החדות מאוד) שקבע לי הרופא התעסוקתי. אני מצידי רואה במעבר משירות בשדה משך 17 שנה למילוי תפקידים משרדיים עם מגבלות של תרופות המלוות בתופעות לוואי וכו' כפגיעה עמה קשה לי להמשיך. הייתי מעדיף להשתחרר במידה והדבר יהיה במסגרת פרישה (יציאה לקצבה) כך אוכל להמשיך לחיות ולכלכל משפחתי בכבוד. מה אוכל לעשות בנדון?
השינוי פוגע בציביון שירות ארוך שנים של ביחידות שדה ומחייב אותך לשינוי מסלול שירותך לבקש ממפקדך לפרוש פרישה רפואית עם תום החתימה לקבע.
אתה יכול לקבל עזרה גם במקרפ"ר .
קרא את ההוראה שציינתי - היא ברורה מאד.
מסבירים לי שאני כשיר להמשך שירות, תחת המגבלות שקבע הרופא התעסוקתי. הסבירו לי כי יציאה לקצבה מסיבות רפואיות שמורה בד"כ לחולים חריגים אשר עוברים טיפולים ואינם יכולים לעבוד אף בעבודה משרדית. אני חולה במחלת לב נדירה, תחת תרופות בעלות השפעות לוואי לא נעימות ועם זאת עדיין מסוגל להקליד במחשב ולכתוב... מה אוכל לעשות (אם בכלל) על מנת להשיג את מבוקשי? (פרישה רפואית עם הכרה לקצבה).
תודה רבה על זמנך ועל תשומת הלב
אלי
המערכת להמנעות מפרישה לבעלי פרופיל 21 .
השאר מייל אישי שלך / מספר נייד ואשוחח איתך.
אשמח לשלוח מס' טלפון במייל חוזר (להיכן לשלוח?) , אעדיף שלא לפרסמו כאן.
תודה
אלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר