שלום, התגייסי לצבא לפני כשנה, בטירונות סבלתי מכאבי גב, פניתי כמה פעמים לרופאים, ועם הזמן כאבי הגב התחזקו, עד שהגעתי למצב שבו היו לי כאבי גב שהקרינו לרגל, הגעתי לרופא (עם טופס מהבסיס), הרופא תחילה לא רצה לקבל אותי בטענה שמצבי לא קריטי, למרות שבקושי עמדתי ולא הרגשתי טוב בכלל. לאחר כשעה וחצי החליט הרופא לקבל אותי, ו"כטובה" שלח אותי לרנטגן. יום למחורת התקשרו אלי מהחר"פ להגיע דחוף לרופא, נמצא משהו לא תקין ברנטגן, בעקבות כך שלחו אותי ל-CT, סופחתי לר"ם 2, בינתיים הכאבים רק מחמירים, ביצעתי בדיקות שונות כגון -בדיקות דם , MRI ועוד. אני מסופחת לר"ם 2 כבר בערך 3 חודשים, כאבי הגב מחמירים ומתפשטים - כאבי הגב מקרינים לרגל ימין, לצלעות, ללב, לצוואר, טיקים בעין. אינני יכולה לתפקד באופן בסיסי - הליכה, ישיבה, שינה, ואין שום אבחנה מצדם ואין שום טיפול, הדבר היחיד זה משככי כאבים, 3-4 ביום אשר גורמים לי רק לתופעות לוואי. אמרו לי להגיש תביעה למשרד הבטחון. ורציתי לדעת:
1. איך אני למלא את סעיף - פירוט המחלה, אם אין שום אבחנה ושום טיפול למצבי?
אכן בעייתי להגיש תביעה כאשר אין אבחנה. במסגרת התביעה צריך להוכיח קשר סיבתי בין תנאי השירות למחלה וכשלא ברור מהי המחלה זה בעייתי. במצב שנוצר אין לך ברירה אלא להגיש את המסמכים הרפואיים, לפרט את תנאי השירות תוך שימת דגש על חבלות, אם היו כאלה בשירות, ולציין בטופס התביעה שאת תצרפי חומר נוסף כשתתבהר התמונה הרפואית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר