היי אני שנתיים וארבע בשרות סדיר כלוחמת, עכשיו גילו שיש לי פריצת דיסק ואני סובלת מכאבים נוראיים.
הפחד שלי הוא שכאשר אני ישתחרר בעוד 8 חודשים, אני יצא לאזרחות יתחיל בעבודה ואם יחזור לי הפריצה ואני לא יוכל לעבוד, אני רוצה לציין שאני חיילת בודדה שאני לא יוכל להסתדר בלי עבודה מה אני צריכה לעשות עכשיו בישביל שאחר כך אני לא ישאר עם הסיוט הזה לבד ואם יש בכלל מה לעשות? אודה לכם מאוד על העזרה
חשוב לתעד היטב את תנאי השירות, עומסים ובעיקר חבלות בגב, אם היו, ולהגיש תביעה לפי חוק הנכים לקראת שחרור. האם היה אירוע חריג מקדים לפני אבחון פריצת דיסק? מתי החלו כאבי גב? האם היה אירוע חריג לפני שהחלו הכאבים? אם היו אירועים חבלתיים חשוב למלא דו"ח פציעה ולהחתים את הגורמים הרלוונטיים (לפי הטופס). סמיכות זמנים בין חבלה לתחילת תלונות על כאבי גב תעלה באופן משמעותי את סיכויי ההכרה. בבוא העת ולקראת השחרור כדאי להתייעץ שוב לפני הגשת תביעה. בהצלחה ותרגישי טוב, רינת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 055-4532758
עו"ד רינת גולד גזית,"כיסתה" היטב את השאלה בתשובתה.
עו"ד יואב צח וכס
חשוב מאוד מה שהציעה לך העורכת דין וכמו כן חשוב עוד יותר אים בעברך כשהיית ילדה לא היית אצל רופא קופ"ח בגין אותה בעייה
תודה רבה על ההמלצות ובאמת תודה שאתם פה בישבילנו
בקשר לחבלה לא היו חבלות הכאבים התחילו כליפני 3 חודשים ככאבים רגילים ור ליפני כשבוע הכאבים נהפכו לממש חזקים ובילתי נסבלים ואז גילו את הפריצה עכשיו בגלל שזה לא מחבלה אלה מהעומס של השירות אפשרי לתבוע אותם?
ואם הרופא לא יסכים איתי שזה בגלל השירות על מנת שלא אתבע אותם יש דרך אחרת להוכיח זאת ושתתפוס בתביעה? תודה רבה על שענית לי
אם לא היו חבלות זה יהיה יותר מורכב אולם עדיין אפשרי. צריך יהיה להיערך עם מכתבים מהמפקדים אודות תנאי השירות - היינו העומסים אליהם נחשפת בשירות. זאת, בנוסף להעדר תלונות על כאבי גב לפני גיוס יכולים להביא להכרה. אם קצין תגמולים ידחה את התביעה אפשר לערער לוועדת ערעורים שלפי חוק הנכים עם חוו"ד רפואית מטעמך ובימ"ש יכריע. בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר