שלום, שואלת שוב בפרוט כי קודם לא היה ברור. נקבעו לי 100% נכות רפואית לשנה עקב מחלה. חזרתי לעבוד בחצי משרה. לצורך בדיקת צמצום של 50% בהכנסה הביטוח הלאומי עושה ממוצעים של השכר ברבעונים בשנה שקדמה לתאריך הקובע. השאלה היא האם הם עושים ממוצע של השכר שקיבלתי בפועל כפי שמופיע בתלושי המשכורת, או שהממוצע הוא על השכר בניקוי דמי מחלה שהמעביד שילם כל חודש במידה והיו לי ימי מחלה במשך השנה שלפני התאריך הקובע (כפי שמפורט בטופס 5 חלק ב שהמעסיק ממלא ומגישים יחד עם הטפסים להכרה בנכות.) יש לציין שאני מקבלת שכר מלא על ימי מחלה החל מהיום הראשון כך שמבחינתי אין הפחתה בשכר אם הייתי חולה בחודש מסויים. אם הם מחשבים משכורת קובעת בניכוי דמי המחלה שהמעביד שילם, על תקופה שהייתי בה חולה הרבה, המשכורת הממוצעת הקובעת יוצאת הרבה יותר נמוכה מהמשכורת שבאמת קיבלתי ואז אין מבחינתם צמצום של 50% בהכנסה למרות שבפועל כן היה. מקווה שהצלחתי להבהיר את השאלה.
את צריכה לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ולהסביר להם בדיוק מה שהסברת לי ולצרף תלושים קודמים ללא דמי מחלה ולבקש שיתבססו אליהם.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
האם זה נתון לשיקול דעתם אם להתבסס על תלושי המשכורת או על הטופס שהמעביד מילא? הם לא יגידו לי שהחוק זה להפחית את דמי המחלה ולא מעניין אותם אם המשכורת שלי לא מושפעת מימי מחלה? תודה
התשובה שלילית, צרפי תלושים קודמים ובמכתבך תעמדי על ההבדלים.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר