שלום,
אני נשואה לשליח משרד החוץ, נמצאים כרגע בשליחות בחו"ל, הכרתי את בעלי בחו"ל (התגוררתי בחו"ל 7 שנים) ולאחר נישואינו יצאנו לשליחות (כיום בעקבות השליחות אני לא מתגוררת בארץ כ-10 שנים).
עבדתי בנציגות כשנתיים בהם גבו ממני דמי ביטוח לאומי ופתאום הפסיקו את העסקתי.
לאחר פניות רבות לביטוח לאומי בהן נעניתי בשלילה ע"מ לנסות להסדיר את המעמד שלי על מנת שמשרד החוץ יאפשר לי לעבוד כעמ"י (עובד מקומי ישראלי) בשגרירות (המוגבל ל-5 שנים), טענותיהם העיקריות הן כי מרכז חיי אינו בארץ וכן כי מבחן התושבות הוא מבחן אישי, ורק לאחר שאחזור להתגורר בארץ אוכל "להינות" מזכויותיי כתושבת.
שאלותיי הם: האם ניתן להגדיר את היותי נשואה לשליח משרד החוץ (שבכל מקרה מוגדר כי מרכז חיו בארץ) "כמתגוררת" בארץ?
הם יש "קייס" לתביעה להכרה בפרשנות של הגדרת "מרכז החיים" ובכך לאפשר המשך העסקתי בשגרירות?
תודה.
אכן המבחן הקובע לתשלום דמי הביטוח הלאומי הינו מבחן התושבות. נכון הדבר כי שהיית עם בעלך במסגרת של שליחות בחו"ל. אולם מאחר והמדובר בשליחות של משרד החוץ ניתן לומר שאת תושת חוץ על פי דרישת המדינה ומשום כך הכללים משתנים משום שלא בחרת לחיות בחו"ל כדרך קבע.
לפי דעתי יש קייס לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בעניין זה ולבקש להכיר בך כתושבת.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
שלום,
מבקשת לשוחח באופן אישי ע"מ לתבוע ביהמ"ש
תוכל להעביר לי את פרטייך?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר