שלום, אשתדל לקצר ולתת את העובדות החשובות. לפני כעשר שנים קיבל אבי (נכה קטוע רגל) הלוואה לקניית רכב מותאם עבורו מביטוח לאומי. אני לא בקשר עם משפחתי (הורים + אחים) מזה כ- 8 שנים. אמי ואבי היו פרודים שנים רבות (אם כי בקשר ואמי סעדה אותו ועזרה לו רבות) ובסוף התגרשו (ועדיין היו בקשר). אבי נפטר לפני שנתיים וחצי והרכב נותר אצל אמי. אבי לא הוריש לי ולאחיי (עימם איני בקשר) אף לא שקל שחוק אחד ולא הותיר צו ירושה. גם רכשו או דירה לא היו לו.
השבוע קיבלתי מכתב ממחלקה משפטית של ביטוח לאומי ובו ניתנה לי, לאחיי ולאמי (כולם מכותבים) ארכה בת שבועיים לשלם את ההלוואה (כולל ריבית והצמדה) שאם לא יופעלו הליכים משפטיים. 1) מה עלי לעשות באופן אישי 2) אמי המחזיקה פיזית ברכב טוענת כי אין לה לשלם והיא הציעה להם בעבר להחזיר את הרכב והם סרבו. מה עושים? אינני מעוניינת כי זה יתגלגל הלאה ומעוניינת לעצור הכל בהקדם. תודה רבה מראש.
להלן ציטוט מהאתר של המוסד לביטוח לאומי בעניין זה:
"מי שמחזיר הלוואה עומדת, ואינו מקבל הלוואה עומדת חדשה
סכום ההחזר של ההלוואה העומדת במקרים שיש להחזיר את ההלוואה ואין זכאות להלוואה עומדת חדשה, מחושב על-פי שיעור ההלוואה העומדת מתוך מחיר הרכב בעת שנרכש, כפול מחיר הרכב ב"מועד הקובע" (היום שבו אירע אחד מן המקרים המחייבים את החזר ההלוואה העומדת, לדוגמה - היום שבו נמכר הרכב).
מוגבל בניידות שנפטר, ה"מועד הקובע", לחישוב החזר ההלוואה שקיבל יהיה היום שבו מלאו 12 חודשים לפטירתו, או היום שבו הוגשה הבקשה להחזר ההלוואה העומדת - המוקדם מבין השניים.
במקרים שהמוסד דורש את החזר ההלוואה העומדת, והחוב לא מוחזר בתוך חודשיים מן המועד הקובע, תחול עליו ריבית שנתית בשיעור של 3.80% (נכון ל-1.1.09) שיעור זה משתנה מעת לעת.
כדי להחזיר את ההלוואה העומדת - בין שההחזר הוא ביוזמת המוגבל בניידות ובין שהוא נעשה על–פי דרישת המוסד לביטוח לאומי - יש לקבל אישור להחזר ההלוואה מן המוסד לביטוח לאומי. את התשלום יש לבצע בבנק ולהמציא למוסד אישור על כך."
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר