שלום,
ביולי 2012 שלחו לביתי מכתב על חוב ביטוח לאומי של 50 ש"ח. כשהתקשרתי לברר על מה הוא טענו שזו טעות וביטלו. כעבור חודש וחצי שוב נשלח חוב על סך 51 ש"ח והפעם הפנו אותי לסניף ירושלים. שלחתי להם פקס וכעבור מס' שבועות מתקשרת נציגה ואומרת ש"החליטה לעבור על התיק" והתגלה שיש לי חוב של כ-1600 ש"ח משנים 2007-2008. לגבי החוב של 51 ש"ח שקפץ פתאום אמרה "עזבי, אני מבטלת אותו".
כמה דברים:
- נישאתי בתאריך 30.1.2011. כמה ימים לפני נישואיי התקשרתי לביטוח לאומי, הסדרתי את כל התשלומים ווידאתי כי איני חייבת יותר שום סכום כסף ולא יצרו יותר קשר עמי בעתיד. אכן כך הם הודו. כעת, בניגוד לדבריהם, כאשר לכאורה הם טוענים שיש חוב מלפני 5 שנים - ביקשתי את הקלטת אותה השיחה (הם הרי אומרים שהשיחות מוקלטות) והנציגה אומרת שאין להם ואין לה מושג עם מי דיברתי.
- הקשיתי ושאלתי על מה החוב של 51 ש"ח שטענו שקיים. הנציגה אמרה ששילמתי בדצמבר 2010 חוב של אפריל 2010 ולכן יש קנס.
כמובן שלשאלותיי מדוע לא יצרו איתי קשר מדצמבר 2010 ועד יולי 2012 נתקלתי בגמגומים ובתשובות לא קשורות לשאלותיי: "כי את לא שילמת!"
כמו גם לשאלה היכן הם היו 6 שנים ולמה שיקרו ואמרו לי לפני החתונה כי בוודאות לא קיים יותר חוב על שמי ופתאום הם "מגלים" שיש? (וגם על זה נעניתי ב"את לא שילמת!"")
האם אין לי ברירה ואצטרך לשלם את החוב הנ"ל? אינני יודעת אם אכן יש טענה של ממש בדבריהם כי מן הסתם לא שמרתי מסמכים מאותה תקופה ביחוד לאחר שנאמר לי על ידם כי לא קיים יותר חוב ולא יהיה.
תודה מראש וחג שמח.
מליצה לפנות למוסד לבטוח לאומי, תבדקי פרטי החוב, ותנסי להגיע איתם לפשרה.
חוב צריך לשלם.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר