ב2005 עברתי ארוע לב שנבע מתאונת עבודה שעברתי לפני שנים רבות.
ב-2008 הגשתי תביעה על החמרת מצבי לפי תקנה 36 שמקורה בתאונת עבודה הנ"ל.
ועדה רפואית מדרג ראשון-רופא יחיד- דחתה את תביעתי והגשתי ערעור.
וועדת העררים קבלה את טענותי , ואשרה הגדלת אחוזי נכות
מעבודה בגין החמרה זו.אך התחולה שנקבעה היא רק מתאריך הגשת התביעה ב2008 ולא ממועד הארוע ש התרחש ב-2005
הגשתי תביעה לביה"ד לעבודה להכרה בנכות החל מיום הארוע, והדגשתי שאני לא מערער על אחוזי הנכות שנקבעו כי הם נראים לי סבירים ומתאימים למצבי.
המל"ל הגיש מצדו כתב הגנה ובו בין היתר הוא יבקש שאני יגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית ואז יקבעו לי דרגת נכות זמנית של 100 אחוז
עד להחלטת הרופאים
שאלתי! האם הועדה תדון מהתחלה גם בקביעתה לגבי ההחמרה וסיבותיה והיא רשאית לבטל את ההכרה הקודמת, ולשלול את ההחמרה הקשורה לעבר הרחוק(כלומר להפוך את החלטתה לגמרי),או שהיא תעסוק רק בצד המנהלי של מועד התחולה
ואני מודה מאד לכולם
הערעור על וועדה רפואית לעררים בפני בית הדין הוא בשאלה משפטית בלבד, ובית הדין יתערב רק עם נפל פגם מנהלי בהחלטת הוועדה.
בית הדין לא יתערב בהחלטה רפואית של הוועדה.
מהכללים הללו אנו צריכים לבדוק האם יש מקום להתערבות בשתי שאלות:
1. מועד תחולת הנכות.
2. גובה הנכות.
גם מועד תחילת הנכות וגם גובה הנכות הן קביעות רפואיות.
אולם הקושי לערעור הוא דווקא של המוסד שכן ערעור על גובה נכות הוא ערעור רפואי מובהק אשר דרך כלל אין בית הדין מתערב בו. ולעניין תחולת הנכות בית הדין יותר יטה להתערב אם תראי שהוועדה טעתה בקביעת מועד הנכות שכן לא התייחסה למסמכים המראים כי הנכות החלה בשנת 2005.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום נזקי הגוף וביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
שלום לך מכובדי
אני מודה לך מאד על תשובתך,ומאחלת לך רק טוב
סיגלית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר