שלום, אני בשבוע 31, בחודש ספטמבר קיבלתי מרופא אורטופד המלצה על שמירת הריון עקב בעיות בגב עם הקרנה לרגל וקושי בתפקוד. אך למרות זאת קיבלתי דחיה מבטוח לאומי, הסיבה: לא עבודה פיזית. מה אני אמורה לעשות עכשיו? אני לא מסוגלת לחזור לעבודה כי מאוד סובלת מכאבים ורוב הזמן במהלך היום אני שוכבת. בבקשה תמליצו לי מה לעשות.
לגשת עם ההמלצה של רופא האורטופד לרופא הנשים, ולרופא תעסוקתי. עליך קודם למצות ימי מחלה.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
סעיף 58 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 מגדיר את תנאי הזכות לגמלה כדלקמן:
""שמירת היריון" – היעדרות מעבודה בתקופת ההיריון המתחייבת בשל אחד מאלה:
(1)מצב רפואי הנובע מההיריון והמסכן את האישה או את עוברה, הכל בהתאם לאישור רפואי בכתב;
(2)סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה מסכנים את האישה בשל היותה בהיריון, או את עוברה, לפי אישור רפואי בכתב, ולא נמצאה לה עבודה חלופית מתאימה על ידי מעבידה."
אם את חולקת על החלטת פקיד התביעות עלייך להגיש תביעה כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי בבית הדין האזורי לעבודה.
בנסיבות אלו מומלץ שתפני לקבלת יעוץ מקצועי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר